15. 6. 2023 07:24 − 2031× − 0

Právě vychází magazín Rally 05/2023

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

50. Rallye Český Krumlov – Kopecký oslavil rekordní osmé vítězství

Opravdu těžkou soutěží byla jubilejní 50. Rallye Český Krumlov. A namále měl v samotném závěru i vítězný Jan Kopecký…

Věroslav Cvrček – „Být na bedně v MČR byl sen“

Po třech odjetých závodech PSG MČR v rally patří Věroslavu Cvrčkovi druhá příčka průběžného pořadí za Janem Kopeckým.

Velký profesionál Petr Gross (2. díl)

Na minulé povídání s Petrem Grossem navážeme pokračováním, ve kterém vybraní jezdci přidají zážitky s tímto legendárním spolujezdcem.

Rallysprint Kopná – Na Kopné vítězí domácí

Posledních 15 let vyhrávají při Rallysprintu Kopná pouze domácí jezdci. Na to letos navázal 27letý Adam Březík z nedalekého Lukova, když společně s navigátorem Ondřejem Krajčou dominovali úvodnímu podniku sprintové sezony.

Pozvánka Agrotec Petronas rally (mapa)

Organizační tým pořádá Agrotec Petronas rally už po osmnácté, dá se tedy říct, že rally dosáhla plnoletosti. A jak tedy bude vypadat její letošní podoba?

Co dnes dělá? Jan Trajbold – „Rally mi dala spoustu přátel a zážitků“

Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že mnozí fanoušci mohli tak trochu závidět Janu Trajboldovi jeho dětství. Vyrůstat v rally rodině, toulat se po závodech a žít soutěžemi by chtěl určitě mnohý z nás…

Podorlická rally – Rozhodla finálová zkouška

Při druhém dílu seriálu ČMPR si bohaté startovní pole konečně užilo sluníčko a suché asfaltové tratě. Většinu soutěže držel vedoucí příčku pevně v rukou Pavel Gajar, ale v závěru Petr Zedník zatroubil do útoku.

Radouňská rallye s novou erzetou a kontrolou GPS (mapa)

Sedmnáctý ročník Radouňské rallye se bude konat v pátek a sobotu 23.–24. června. Populární jihočeská soutěž ponese jméno svého zakladatele, který zemřel před rokem, měsíc před startem milovaného závodu. Memoriál Františka Michálka bude třetí soutěží probíhajícího ročníku Českomoravského poháru rallye. V krátkém rozhovoru s ředitelem soutěže Petrem Michálkem vám představíme hlavní novinky Radouňské rallye 2023 a poodhalíme i plány do budoucna.

SK: Slovakia Rallye Tatry – Dráma pod Tatrami sa nekonala

Spôsobom štart – cieľ premenila topoľčianska posádka Jaroslav a Erik Melichárekovci aj svoj tretí štart v sezóne na víťazstvo a suverénne vedú v priebežnom hodnotení MMSR.

ERC: Rally Poland – Sesksovi chutná šotolina

První ze série šotolinových soutěží evropského seriálu ERC v Polsku ovládl lotyšský jezdec Martins Sesks. Se Škodou Fabia RS Rally2 dokázal na pneumatikách MRF udržet za zády nejen oba jezdce světové třídy Paddona a Östberga, ale i loňského vítěze Marczyka. Výkon našich jezdců ovlivnily nevýhodné startovní pozice. Erik Cais obsadil 9. příčku, Filip Mareš dojel jedenáctý.

WRC: Rally de Portugal, Rally Italia Sardegna

Kalle Rovanperä ukončil při Portugalské rally čekání na další vítězství ve své kariéře. Portugalský triumf ho zároveň nasměroval do čela průběžného pořadí šampionátu. Jeho hlavním konkurentem zřejmě bude po úspěchu na Sardinii jezdec Hyundaie Thierry Neuville.

Autokros – Rallykros CZ

Tradiční porce stránek o autokrosu a rallykrosu.

Autokros CZ / MČR Přerov, ME Seelow

Rallykros CZ / ZSE Greinbach, WRX Montalegre

Švédský jezdec Johan Kristoffersson zvítězil v prvním závodě WRX.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!