7. 7. 2023 09:21 − 3936× − 1

EuroOil team jede na jubilejní Bohemku

Mistrovství České republiky v rallye pokračuje pátým dějstvím tentokrát na slavné Rallye Bohemia, která při letošním ročníku slaví 50-tiny.

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem, kterým se podařilo po dramatickém souboji s Honzou Kopeckým zvítězit na předchozí rallye v Hustopečích, budou na startovní rampě s číslem 2 mezi jejími prvními gratulanty.

Jubilejní Bohemia Rallye má pro návštěvníky připravený bohatý doprovodný program, který začíná již v pátek odpoledne na Autodromu v Sosnové, kde se odehraje i první rychlostní zkouška. Samotná soutěž je pak rozdělena do tří dnů a má 12 RZ. „Čeká nás další těžký závod, ke kterému vzhlížíme s velkým respektem. Vždy když můj táta začne vyprávět o Bohemce, kterou jezdil v 70 a 80 letech, hltám každé jeho slovo a snažím se do té doby vžít. Tenkrát se soutěž jela také 3 dny, ale měla skoro 50 rychlostek. Jelo se v podstatě nonstop a posádkám zbyly na spaní třeba jen 2 hodiny. Ujelo se tolik kilometrů jako má polovina celého současného šampionátu. Střídal se asfalt se šotolinou a mechanici se s doprovodnými vozy přesouvali za každou rychlostní zkoušku. Tam rozbalili provizorní servis, za 5 min. závoďáka zkontrolovali, dotankovali, přezuli gumy, sbalili servis a spěchali na další zkoušku, kde se vše opakovalo. Za celý závod toho také moc nenaspali. Dnes mluvíme o těžké Bohemii, ale absolvovat třeba tu před 40 lety, kdy se ještě jmenovala Rallye Škoda, si neumím vůbec představit. O to víc to rád poslouchám, čtu a obdivuji, “ popisuje Pech jun.

Rallye Bohemia odstartuje v pátek 7.7. v 16:30 hod na náměstí v České Lípě a posádky poté absolvují úvodní RZ na závodišti v Sosnové. Servisní areál je umístěn tradičně na letišti v Hoškovících, kde budou závodní speciály nocovat na uzavřeném parkovišti. První posádka projede cílovou rampou po ujetí 468 km tratě v neděli 9.7. krátce po 14 hodině na Staroměstském nám. v Mladé Boleslavi.

EuroOil team zve všechny fanoušky motorsportu na 50. Rallye Bohemia.

Komentářů celkem: 1
7. 7. 2023 10:001
5 0
Za všechny fanoušky rally děkuji posádce Pech- Uhel, že od roku 1998 startují nepřetržitě na této soutěži a v jejich 26 účasti na Bohemii jim přeji vítězství.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!