13. 7. 2023 08:18 − 7899× − 4

Pech s Uhlem do cíle jubilejní Bohemky nedojeli

Slibně rozjetou 50. Rallye Bohemia posádka EuroOil teamu kvůli poruše motoru nedokončila.

Dramatická přetahovaná o desetinky na čele závodu pokračovala i v Mladé Boleslavi. K tradičním rivalům Pechovi s Kopeckým se tentokrát přidal ještě mladý Dominik Stříteský. Napínavou první etapu, kterou provázelo tropické počasí, pro sebe nakonec ukořistil Pech necelých 10 s před Kopeckým a Stříteským. Vysoké letní teploty nepolevily ani ve druhé etapě. Horkem trpěly nejen posádky, ale i technika. Z prvního místa museli odstoupit také Pech s Uhlem, když se motor jejich Focusu WRC začal v polovině druhé etapy přehřívat. ,,Je to obrovské zklamání. Na RZ 8 začala narůstat teplota motoru. Snažil jsem se nejet všude na plný plyn, abychom rychlostku hlavně dokončili a mohli se pokusit o provizorní opravu. Ale i když jsme se s Petrem snažili ze všech sil systém chlazení znovu odvzdušnit a dolít vodu, nebylo to nic platné. Ukázalo se, že praskla hlava motoru a s tím prostě pokračovat nešlo, “ popisuje moment odstoupení smutný Pech jun.

Rallye Bohemia nakonec vyhrál Dominik Stříteský o 0,8 s před Janem Kopeckým. ,,Za celý EuroOil team bych se chtěl omluvit všem našim fanouškům, které jsme tím zklamali, a pogratulovat Dominikovi a jeho teamu k prvnímu vítězství ve ,,velkém“ šampionátu,“ uzavírá V.Pech jun.

Komentářů celkem: 4
13. 7. 2023 10:511
0 0
smajlík Aaaa, nový motor, to je smutné.
13. 7. 2023 11:042
0 0
I tak to bylo moc pěkné koukání. Hlavně aby se to dalo do pořádku do Barumky. Držím palce
13. 7. 2023 12:203
0 0
Plzeňský Focus si zřejmě všechno štěstí vybral v Boleslavi před třemi lety a od té doby se mu nepovedlo spatřit cíl. Letos to bude dvacet let co tahle posádka vyhrála Barum a nikdo tehdy nečekal, že o rok později už obhájce nebude v Baťově městě vítán a bude jim přiděleno nějaké ostudné žluté číslo. No letos nebude žluté, ale nedůstojné ke kvalitě jezdce určitě. Samozřejmě je to podle pravidel, ale aspoň pro mě jako fanouška rally je to smutný a radši bych dvojici Pech- Uhel viděl na startu ve voze R5.
14. 7. 2023 13:354
0 0
Hodně krátká tiskovka, čekal jsem, že když nevyšla hned v pondělí, bude obsahovat i nějaké info k možnému dalšímu vývoji s přípravou auta, ale asi sami stále ještě neví.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!