15. 8. 2023 10:21 − 3354× − 0

Právě vychází magazín Rally 06/2023

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

Pozvánka Barum Czech Rally Zlín

Dvaapadesátý ročník Barum Czech Rally Zlín se přiblížil. Pojede se v termínu 18.–20. srpna 2023. Barumka je jako každoročně zařazena do FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC) a zároveň se pojede jako podnik PSG MČR v rally. Podívejte se na oficiální mapy soutěže.

Agrotec Petronas rally Hustopeče – Hustopeče bez „hustého pečení“, zato s obvyklým scénářem

Stejně jako k hustopečskému regionu patří dobré víno, tak mezi konstanty hustopečské rally se řadí souboje Václava Pecha a Jana Kopeckého. Letos o jejich pořadí rozhodlo pouhých 2,7 sekundy.

Rally Bohemia Mladá Boleslav – Senzační vítězství Stříteského na horké a emocionální Bohemii

Koncepce 50. ročníku Bohemky nepřinesla překvapení, dokonce třetina z dvanácti RZ byly speciálky nebo okruhovky. Přesto se o ní dlouze mluvilo díky vítězství posádky Dominik Stříteský – Jiří Hovorka.

Dominik Stříteský – „Na Bohemii do sebe zapadlo všechno přesně tak, jak má.“

Jen málokteré vítězství vzbudí tolik rozruchu jako triumf Dominika Stříteského s Jiřím Hovorkou na letošní mladoboleslavské soutěži. A to hlavně díky tomu, kdo tentokrát zůstal na druhém místě. Jana Kopeckého, jenž 12 let působil přímo v továrním týmu Škoda Motorsport, dokázal v předcházejících deseti ročnících na Bohemia rally porazit se srovnatelným vozem jediný muž, mistr světa Kalle Rovanperä. Tentokrát se to podařilo 23letému Dominiku Stříteskému, závodícímu s vozy kategorie Rally2 (R5) teprve třetí sezonu. Cenný je navíc i fakt, že výsledek nijak neovlivnil faktor proměnlivosti počasí či technický problém soupeře.

Lak Racing Rallye Plzeň – Otěže v rukou korunního prince

Silmet Rally Příbram – Příbram pro domácí piloty

Korunní princ loňské sezony sprintů Vojtěch Štajf se při druhém závodě RSS v Plzni dočkal absolutního prvenství, v Příbrami bral třetí příčku a rázem je jasným kandidátem na titul v Poháru 2+.

ČMPR: Radouňská rally – Šikl vybojoval hattrick

Populární dvoudenní Radouňská rally důkladně prověřila všechny posádky i za podstatně příznivějšího počasí než loni. Suverénním vítězem se potřetí za sebou stal Martin Šikl s Lancerem Evo IX, který už má z Radouně na svém kontě rekordních sedm zlatých věnců. Petr Zedník s Fiestou Rally2 se tentokrát musel spokojit se stříbrnou příčkou, stupně vítězů doplnil Michal Kopáček s nejrychlejším subaru.

Vzpomínka: Miroslav Fousek

Nedávno uplynulo sto let od narození Miroslava Fouska, jednoho z prvních továrních jezdců Škodovky. Osud pak tomu chtěl, že si v srpnu připomeneme třicet let od jeho úmrtí. Bělovlasý Boleslavák měl trochu smůlu, že celou svoji kariéru prožil ve stínu rodiny Bobků. Ale zvykl si na to a s touto rolí se smířil.

SK: Slovenské návraty v Prešove i vo Vranove

Slovenský šampionát automobilových súťaží pokračoval na prelome júna a júla dvojicou súťaží, ktoré boli súčasťou „malého majstráku“ MSR. V Prešove sa navyše jazdil aj „veľký MMSR majstrák“ v ktorom znova dominovali Melichárekovci.

Safari Rally Kenya – Africká klasika opět v režii Toyoty

Rally Estonia – Rovanperä dokonal estonský hattrick

Šotoliny jsou doménou úřadujícího mistra světa Kalleho Rovanpery, což potvrdil nejen na Safari, ale hlavně obhajovou prvenství na Rally Estonia.

Dominance Toyoty na Safari

Když se před třemi lety do kalendáře mistrovství světa vrátila legendární Rally Safari, Ogier připomenul slavnou éru vítězství japonské značky Toyota. Zejména rok 1993, kdy jezdci s vozy Toyota Celica GT4 obsadili první čtyři místa. Loni se týmu Toyota Gazoo Racing podařilo tento neobvyklý historický rekord zopakovat. A letos, po třiceti letech, triumfovali jezdci Toyoty tímto výjimečným způsobem potřetí!

Autokros – Rallykros CZ

Tradiční porce stránek o autokrosu a rallykrosu.

ME v autokrosu: Bauska / Vilkyciai, Matschenberg a Nová Paka

RacerBuggy Dobřany, Mascom Cup

WRX: Ohnivý šok v Lydden Hillu!

Zónový a republikový šampionát míří do druhé poloviny

V rámci mistrovství Česka a zónového šampionátu se odjely dva závody v Sedlčanech. V českém šampionátu je odjeta polovina závodů, v zóně se letošní sezona přehoupla do své druhé části.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!