12. 9. 2023 16:17 − 2032× − 0

Finální změny Futures Contproduct Rally Morava

Pořadatelský tým Futures Contproduct Rally Morava musel provést proti původnímu harmonogramu drobný zásah do skladby soutěže.

Ta se uskuteční 29. – 30. září 2023, centrem bude hanácká metropole Olomouc.

Pořadatelé z Rally klubu Šternberk v AČR museli rychle zareagovat na vzniklou situaci a kvůli tomu dojde ke změně směru rychlostní zkoušky 2/5. Původně bylo v plánu startovat stejně jako loni za Jívovou, nakonec před zmíněnou obcí bude situován cíl rychlostní zkoušky.

„Nepojedeme tedy z Jívové dva úseky, jak jsme prvotně avizovali. Druhá zkouška bude v Jívové končit, startovat jen třetí test. Podoba druhé zkoušky bude vycházet z ročníku 2021, kdy se nám podařilo tuto zkoušku na Moravě premiérově zařadit. Nově však budeme startovat v Norberčanech, posádky se pak přes Domašov nad Bystřicí dostanou až do Jívové,“ přidává aktuální informace manažer Futures Contproduct Rally Morava Miroslav Frýdecký.

Futures Contproduct Rally Morava bude pátým podnikem Autoklub Rallysprint série, Poháru 2+ a Rallysprint série historických automobilů. Zájemci o start se mohou k soutěži hlásit do úterý 19. září, do 20 hodin.

„Počet přihlášek pomalu narůstá, samozřejmě jsme si zvykli, že největší porce registrací zatíží systém v posledních dnech před uzávěrkou. Ale i tak už můžeme oznámit start olomoucké posádky Michal Horák – Ivan Horák (Škoda Fabia R5), která reprezentuje barvy hlavního partnera soutěže společnost Futures Contproduct. Zajímavým jménem je i vítěz projektu ACCR Rally rookie Jan Španěl (Škoda Fabia),“ naznačuje ředitelka soutěže Petra Mynářová.

Čtvrtý ročník Futures Contproduct Rally Morava zůstává věrný zázemí v logistickém areálu NUTREND, kde bude situováno ředitelství a servisní park. Aktuální podoba soutěže měří 252,06 km. Šest měřených úseků pak dosahuje délky 70,38 km.

Futures Contproduct Rally Morava odstartuje v sobotu 30. září v 8 hodin, první posádky budou očekávány v cíli před 14. hodinou. Pořadatelé věří, že právě jejich soutěž se stane ideálním místem pro české i zahraniční posádky otestovat specifické asfalty před blížícím se termínem světové Central European Rally.

„Každá z rychlostních zkoušek nabídne krásné pasáže, s různou kvalitou asfaltového povrchu. To je specifikem nejen naší soutěže. Věříme, že novému termínu bude přát i počasí,“ věří hlavní činovník pro bezpečnost Rally Morava Jiří Čapka.

Pro další aktuality z příprav sledujte oficiální webové stránky soutěže www.rally-morava.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!