26. 9. 2023 13:53 − 4986× − 3

Vyrazte na tratě Futures Contproduct Rally Morava

Předposlední pátý podnik Autoklub Rallysprint série, Poháru 2+ a Autoklub Rallysprint série historických automobilů se pojede už o tomto víkendu.

Futures Contproduct Rally Morava odstartuje v sobotu 30. září v 8 hodin v Olomouci. Na posádky čeká 70,38 km rychlostních zkoušek. Pořadatelský tým z Rally klubu Šternberk v AČR připravil pro osm desítek účastníků tři rychlostní zkoušky, které projedou dvakrát. Poprvé v historii RSS překročí délka rychlostní zkoušky stanovený limit 15 km. Stane se tak na třetí zkoušce Jívová.

„Vzhledem k nutným změnám jsme museli v tomto případě požádat o výjimkou a Rally komise ji schválila. Nedomnívám se však, že prodloužením o 440 metrů proti loňské podobě dojde k zásadní změně náročnosti této zkoušky,“ komentuje tento unikát ředitelka rally Petra Mynářová.

Dlouhý test do Jívové bude pravidelně uzavírat sekci tří zkoušek, předtím se bude závodit na úsecích Dalov a Domašov (oficiální mapy)

Rychlostní zkoušku Dalov charakterizuje propojení klikatých lesních cest a rychlejší pasáže do cíle zkoušky.

„Nejpěknější místa zkoušky Dalov jsou bohužel přístupná jen pěšky. Z pozice organizátora doporučujeme divákům navštívit levé odbočení ve Šternberku – Dolním Žlebu a pasáž před cílem v Dalově,“ říká k organizaci RZ 1/4 hlavní činovník pro bezpečnost Rally Morava Jiří Čapka.

Druhá zkouška Domašov vychází z ročníku 2021. Nebude se však startovat jako tehdy ve směru od Moravského Berouna, ale nově v Norberčanech. Posádky se napojí na předchozí podobu zkoušky po necelých dvou kilometrech.

„Právě v tomto místě bude jedno z diváckých míst této zkoušky, právě s přístupem od Moravského Berouna. Druhým diváckým místem bude vymezený průjezd obcí Domašov nad Bystřicí,“ přidává aktuální informace Jiří Čapka.

A pojďme zpět k testu Jívová. Proti loňské podobě bude posunut start dále od obce, zkouška je prodloužena v cílovém úseku až k lomu Bělkovice.

„Jívová je úsekem se změnami charakteru i povrchu. Posádky čekají technické pasáže, ale i rychlé úseky. Diváky zveme na uklouzané levé odbočení na kilometru 6,19 s přístupem od obce Hraničné Petrovice. O dva kilometry dále mohou závodní vozy sledovat v levém odbočení u Těšíkova. A klasikou jsou zajímavé pasáže kolem míjení erzety na 3 a 13,5 kilometru. Tam se však fanoušci dostanou opět jen pěšky,“ doplňuje Jiří Čapka.

Čtvrtý ročník Futures Contproduct Rally Morava zůstává věrný zázemí v logistickém areálu NUTREND, kde bude situováno ředitelství a servisní park. Právě odtud také IV. ročník Futures Contproduct Rally Morava odstartuje. První posádky budou očekávány v cíli před 14. hodinou.

Pro další aktuality z příprav sledujte oficiální webové stránky soutěže www.rally-morava.cz.

Komentářů celkem: 3
27. 9. 2023 20:141
1 3
RSS 70 km rychlostních zkoušek, ČMPR 130 km rychlostních zkoušek..... Zcela bez komentáře !
27. 9. 2023 22:302
4 0
trepa: Od toho přece RALLYSPRINT je, ne?smajlík
28. 9. 2023 19:253
2 0
Původně napsal trepa
RSS 70 km rychlostních zkoušek, ČMPR 130 km rychlostních zkoušek..... Zcela bez komentáře !
Maximální možná délka soutěže v RSS je podle řádů 90 km. V ČMPR měla 130 km pouze Kroměříž, která se jela ve 2 dnech na 12 RZ. Morava se v rámci RSS jede na 6 RZ v jediný den. Třeba Železné hory ale měly 6 RZ a o 10 km míň než Morava. To je něco, že?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!