19. 10. 2023 13:25 − 7556× − 4

Právě vychází magazín Rally 08/2023

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

INVELT Rally Pačejov – Infarktový závěr pro Pecha s Uhlem

Václav Pech s Petrem Uhlem v Pačejově 1996 debutovali, ale následně přestával být na jednodenní Pačejov (byť oblíbený) v jejich kalendáři prostor. Přesto se tu párkrát ukázali a v roce 2005 soutěž ovládli, pohříchu tento zápis dlouho zůstával jejich jediným zdejším zářezem. Až do letoška…

Futures Contproduct Rally Morava – Když se dva perou, čtvrtý se směje

Před poslední zkouškou 4. Futures Conproduct Rally Morava dělilo první dva, Erika Caise a Filipa Mareše, jen necelých pět sekund. Oba však v závěru postihnul defekt a absolutní vítězství si nakonec vybojovali Martin Vlček s Jakubem Kunstem.

Rallye Kroměříž – Závěr patří mistrům

Petr Zedník s manželkou Olgou a Fiestou Rally2 potvrdili zisk titulu mistra ČMPR vítězstvím na domácí soutěži v Kroměříži. Rally plnou superlativů ozdobil rekordní počet startujících, náročná trať plná zrádné šotoliny i hladký průběh závodu. Husarským kouskem pořadatelů byla okruhová městská RZ v historickém centru Hanáckých Athén.

SK: Rally Dobšiná – Na Slovensku je rozhodnuté!

Už predposledný podnik Medzinárodných majstrovstiev Slovenska automobilových súťaží, ktorý sa uprostred septembra jazdil v Dobšinej, rozhodol o víťazoch v absolútnom hodnotení MMSR.

Martinš Sesks – „Z domácí soutěže WRC mám velkou radost“

Lotyšsko bylo ještě nedávno z rallyového pohledu tak trochu exotickou zemí. V posledních letech se to začíná pomalu měnit. Svůj podíl na tom má Rally Liepäja, která se stala nedílnou součástí kalendáře ERC. V příštím roce ji čeká obrovský skok, kdy si odbyde premiéru v mistrovství světa. Před časem bylo Lotyšsko také zemí zaslíbenou mladým jezdcům, protože umožňovalo startovat v národním mistrovství před dovršením plnoletosti. Díky tomu se na místních tratích proháněli dnes již zvučná jména jako Kalle Rovanperä a Oliver Solberg. Soupeřem jim byl domácí Martinš Sesks, který dorazil na letošní Barum rally s teoretickými šancemi na evropský titul. Barumka mu příliš nevyšla (skončil 11.), a tak ke svému juniorskému titulu ERC U27 z roku 2018 letos vytoužený seniorský titul nepřidá.

Pozvánka Central European Rally – Divácký průvodce

Premiérový ročník Central European Rally startuje už v posledním říjnovém týdnu. Na území České republiky proběhne ceremoniální start, dvě divácké rychlostní zkoušky a první etapa předposledního podniku FIA WRC.

Rally Acropolis – Bohové byli nakloněni Rovanperovi

Rally Chile – Tänak s Järveojou zůstavají v Chile neporaženi

Výsledky dalších dvou podniků WRC definitivně určily jako vítěze značkové klasifikace potřetí v řadě Toyotu. O jezdeckém titulu se zřejmě rozhodně už při CER.

Julian Porter – Každá rally přinese spoustu zajímavých příběhů

Fanouškům, kteří mají předplacenou službu WRC+ není potřeba Juliana Portera představovat. Jeho hlas je pravidelně provází při živých přenosech soutěží WRC a nyní i ERC. Za posledních dvacet let navštívil stovky soutěží, mluvil se všemi hvězdami rallysportu, a to nejen s jezdci a spolujezdci, ale i s týmovými manažery a inženýry.

Eifel Rallye Festival 2023 – Historie, vzpomínky a vášeň

I v dnešním Německu, které se bezhlavě žene za bezemisní vizí, existují místa, kde se zastavil čas. V Daunu nedaleko Nürburgringu každoročně vyhradí centrum městečka legendárním soutěžním vozům z minulého století a nikomu nevadí, že jejich originální livreje propagují tabákové výrobky. Tady nikdo nechce ohýbat historii. Hlavní roli hrají vzpomínky bývalých soutěžních hvězd, jejich slavné vozy a vášeň pro rally.

Autokros – Rallykros CZ

Tradiční porce stránek o autokrosu a rallykrosu.
MČR: Dolní Bousov
ME: St. Igny de Vers + Maggiora
Racerbuggy Dobřany

WRX: Kristoffersson letos poprvé poražen!

Prvním z dvojice dvojzávodů mimo evropský kontinent (v Kapském Městě v Jihoafrické republice) se s vozy kategorie RX2e znovu rozběhl seriál mistrovství světa. Johan Kristoffersson zvítězil v prvním závodě, ve druhém však letos poprvé našel přemožitele. Zvítězil Timo Scheider. O titulu mistra světa tedy rozhodne poslední podnik v Hongkongu.

Komentářů celkem: 4
19. 10. 2023 14:101
0 0
Krásná titulní strana, konečně je to tady! smajlík . smajlík
19. 10. 2023 15:572
0 0
Ahoj, trošku off topic, ale nevím, kde jinde se zeptat. Jsem registrovaný na místním foru, ale nejdou mi psát příspěvky, na nikoho reagovat, nic. Nevíte, čím by to mohlo být? díkysmajlík
19. 10. 2023 19:083
0 0
Napiš mně na tomas.wanka@ewrc.cz, vyřešíme to
20. 10. 2023 19:134
0 0
Za mě skvělý rozhovor s Julianem Porterem, jeho pohled do zákulisí WRC i ERC a osobité názory na budoucnost WRC.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!