Na Setkání mistrů zaburácí tři škodovácká WRC

Sobota 11. listopadu bude na Autodromu v Sosnové u České Lípy vyhrazena Setkání mistrů, které se letos uskuteční už po dvaadvacáté.

Dvacet dva let trvá tradice Setkávání mistrů volantu na Autodromu v Sosnové u České Lípy. Zde se pravidelně automobiloví závodníci z Autokrosu, Rallycrossu, a Rally loučí s uplynulou sezonou. V letošním roce do Sosnové dorazí i početná smečka závodníků ze závodů do vrchu a motorističtí nadšenci si tak jistě přijdou na své v sobotním, hlavním programu XXII. Global Assistance Setkání mistrů. Už v pátek Autodrom v Sosnové ožije zvuky závodních motorů, protože se tady budou již od ranních hodin až do soumraku s tratí seznamovat účastníci Setkání mistrů. Jistě využijí tento tréninkový čas ke svezení svých reklamních partnerů, sponzorů, mechaniků, či přátel, kterým tak poděkují za uplynulý rok společně strávený v motorsportu.

Letošní ročník Setkání mistrů by měl být, snad ještě více než ty předchozí, pohodových setkáním fanoušků motorsportu a závodníků. Během dne se samozřejmě bude závodit na čas na atraktivní trati sosnovského autodromu, ale tím hlavním tématem by mělo být právě setkávání lidí, kteří mají motoristický sport rádi. Během celého dne bude otevřeno depo závodních strojů a diváci budou mít neomezený přístup do míst servisu, kde se závodním strojům věnují mechanici a mohou zde ulovit i fotografie a podpisy závodníků. Vzhledem ke své kompaktnosti a zázemí pro diváky je akce vhodná i pro ty nejmladší milovníky motoristického sportu.

I ti ocení možnost porovnat na trati autodromu divokou jízdu autokrosových bugin plnou smyků, s precizní jízdou vrchařů, či rychlou a efektní jízdou rallyových závodníků, kteří předvedou, jak moderní čtyřkolky R5, tak vozy s jednou poháněnou nápravou, ale i historické soutěžní automobily let minulých. Bude zkrátka stále na co koukat, a pro diváky by jedním ze zlatých hřebů programu mohlo být i představení hned tří speciálů Škoda s přídomkem WRC. Na Trati Autodromu v exhibičních jízdách pojede Škoda Octavia WRC, která už je dnes spíše raritním vozem, a v exhibici i v závodní jízdě, spatří diváci také mladší sestru Octavie, oblíbenou Fabii WRC, kterou do závodu přihlásil soutěžní a motokárový závodník Martin Kouřil.

Více než pět desítek závodníků obsahuje seznam přihlášených na XXII. Global Assistance Setkání mistrů. Z účastníků v autokrosu s buginami jmenujme například Vladislava a Jaromíra Štětinovi, mezi rallyovými závodníky se soudobými vozy například Dominika Stříteského se Škodou Fabia R5, Petra Nešetřila s Porsche či Petra Semeráda se Škodou Fabia RS Rally2. Krásné Lamborghini představí Martin Jerman a Zdeněk Kmínek a další vrchaři David Komárek či Kristýna Fillová se ukáží s rychlými Mitsubishi Lancer EVO. Mezi Rallycrosaři se můžeme těšit například na Libora Tejše, Václava Tůmu, či Václava Veverku jun. Historické soutěžní automobily Toyota Celica GT4 budeme moci obdivovat v rukou Vojtěcha Štajfa a Petra Pavláta a historické škodovky předvede například Vladimír Berger nebo Karel Horčík. Za volant se po čase vrací soutěžácký playboy Jiří Navrátil. Těšit se určitě můžete na soutěžní vozy 2WD s Davidem Štefanem či Dominikem Nwelati za volantem. Kompletní seznam přihlášených najdete na stránkách www.setkanimistrusosnova.cz a na stránkách www.autodrom.cz . Vstupenky na páteční, a také na hlavní sobotní program bude možné zakoupit v pokladnách přímo na autodromu. Pokud si tedy chcete užít jednu z posledních motoristických sobot v tomto roce, přijeďte se podívat na pestrý závodní program do Sosnové u České Lípy v sobotu 11. listopadu.

Komentářů celkem: 34
8. 11. 2023 19:5921
6 1
No z Olomouce bych se do Sosnové na kroužení dokolečka dokola taky netáhl, ale je to spíš mou osobní preferencí, protože ani ty superspecialky ve WRC nejsou nic pro mě, a od rally takovýho jaký si představuji to má hodně daleko. Ani kdyby tam blbnuli oba Sebové smajlík
8. 11. 2023 20:3322
6 1
Já teda nevím, ale srovnávat SM z let minulých a teď asi moc nejde. Vždyť se podívejte na úroveň našich závodů. Jsou to 3-4 auta, pak další 2-3 s velkým odstupem a tím to končí. Na ostatní se bohužel nedá dívat. Dneska bohužel řídí velký čtyřkolky z velké části jezdci, kteří by to ani řídit neměli. Úroveň bohužel upadla a to buďte rádi, že stále jezdí Kopecký a Pech.
8. 11. 2023 20:3423
9 4
Já bych si přál ještě pár příspěvků od balci79 ,prosím …smajlíksmajlík
8. 11. 2023 21:0324 Upraveno 21:06
4 0
Buďme rádi za každý motoristický podnik. Ve Vsetíně jsem se potkal s partičkou kluků z Banské Bystrice a ti mě říkali že se chystají do Sosnové. Co by za takový podnik na Slovensku dali. Tam je to úplně v pr.eli. Já si třeba dnes koupil listky na vlak do Prahy ze Zlina za 1800 pro tři lidi, Boltem na Strahov za 2 stovky a vstup 250 a uvidim 4 rz a o půl 9 jsem zpet ve Zlíně
8. 11. 2023 21:4525
5 0
Já se nechci chlubit, ale s paní samozřejmě každý VIP lístek máme smajlík Na akci které se přezdívá český Autobusák přeci nemůžeme chybět! smajlík
8. 11. 2023 22:4226
2 0
Já bych teda sám za sebe shrnul tak trošku realitu z pohledu týmu, jezdce, manažera k tématu SM. Je to akce mimo šampionát MČR v rally a sprintrally. Tým, jezdec, který zde jede, startuje jak bylo zmíněno někde výše za minimální startovné, super! To, že se zůčastní SM znamená nemalé náklady týmu na logistiku, zázemí, stravu pro tým a hosty, režii na mechaniky, palivo, pneumatiky i když na konci sezóny na spálení, opotřebení auta, krácení intervalů na repas, kolikrát poloosy na kaši, desky, atd. atd. To vše stojí nemalé peníze a tím chci říci jediné! Díky za každého závodníka, který zde v dnešní době startuje a jede pobavit diváky, protože kdyby se na to vys*** mohl by místo toho vzít na dva týdny manželku s dětmi na dva týdny na jih Evropy k moři.
9. 11. 2023 09:1627
1 1
Na dnešní době je nejhorší to, že každý může mít názor a nebojí se ho použít...smajlík
9. 11. 2023 11:1228
0 0
Tom_Ass: Spíš to, že když ho projeví, tak se vždycky najde někdo, kdo má jiný/opačný názor a hned s ním za každou cenu "hlasitě" nesouhlasí a místo případné věcné diskuze hned začne "boj".... (i proto tu diskutuje čím dál méně a řekl bych i na výrazně nižší úrovni)
9. 11. 2023 11:5429
0 2
Hele asi jste to nepochopili. Jezdci, kteří opravdu něco vyhráli byli osloveni autoklubem vesměs všichni. Ten kdo je letošní mistr ČR neplatí žádné startovné, vícemistr platí 1000kč. Ti co tam jedou to všichni berou jako zábavu. Takže jestli je někdo tady nasranej, tak může být hlavně ta ty jezdce co tam nepřijedou. No a jen tak mimochodem, předpokládám, že ti co tady bulí jsou ti stejní co brečeli že wrc cer má drahý vstupenky smajlík Zůstaňte doma, kvůli takovým tam nikdo z nás nejede... jo a já startovné neplatím smajlík
9. 11. 2023 12:1430
1 1
Soryjako, ten post ma od zacatku problematickou formu - silne expresivni vyrazy hranicici s urazkama, 8 vykricniku, ... A kdyz autor zopakoval, ze drahy veci jsou moc drahy a mely by bejt levnejsi, aby si je moh dovolit, mel jsem co delat, abych nepouzil termin z politologie.
9. 11. 2023 12:4531
4 0
Mravenče, otázka na jezdce, proč nemají o takovou akci na konci roku zájem, podle mě není na místě. Když se podíváš každoročně na startovky v Praze a ve Slušovicích, tak vidíš, že o takové akce zájem jezdců je. Lepší by se bylo ptát, proč jezdci raději jedou na tyto dva podniky. A to by se měli ptát hlavně organizátoři sami sebe.
9. 11. 2023 12:5432
5 0
Letos se omlouvám pořadatelům a všem mistrům, že nebudu poprvé po dlouhé době na tribuně v Sosnové. Sehnal jsem poslední sobotní jízdenku na autokarový zájezd do Německa pro Nutellu. Nešlo to odmítnout takže ještě jednou sorry.
9. 11. 2023 13:4633
0 1
mrkenny: Ja tomu moc nerozumim, bych potreboval vysvetlit, v cem byla lonska startovka napr. na Mikulasi tak super proti tehle, krom toho, ze tam startoval drzitel priority FIA. smajlíksmajlíksmajlík
9. 11. 2023 14:4334
2 0
Neříkám, že byla nějaká převratná, ale rozhodně i ta byla zajímavější, než tohle. A víc než 60 posádek, z toho 11 R5 a 1 WRC prostě ukazuje, že zájem o to je.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!