Kalle Rovanperä příští rok jen s částečným programem

Už se o tom nějakou dobu spekulovalo, teď je to oficiální.

Čerstvě dvojnásobný mistr světa pojede příští rok jen částečný program u Toyoty. Své rozhodnutí zdůvodňuje v následujícím videu. Ve zkratce mluví i tom, že chce příští rok dobít baterky a další rok se zase naplno vrátit.

Komentářů celkem: 45
21. 11. 2023 16:5341
1 0
Jo tak, vono ho to nebavi a vlastne ani neni zadnej talent, tituly ma jen proto, ze je vyjezdenejsi nez Tanak, Neuville a Evans. Ted uz to chapu.
21. 11. 2023 18:3242
1 0
Marcel Sitnik: Za mě se v pěti letech talent rozpoznat určitě dá. Nechat potomka svobodně rozhodnout o "svém směru"?? A kdy? V 10ti, v 15ti? Vždyť polovina (a chce se mi říct naprostá většina) ještě ani v těch patnácti vůbec neví co vlastně chce (a ani to vlastně nechce řešit)... Za mě tisíckrát lepší to děcko vypiplat k tomu úspěchu a pak ať se rozhodne (jelikož má pak všude víceméně dveře otevřené a hlavně má návyky, kterými ten další úspěch může dosáhnout)...
21. 11. 2023 18:4443
0 0
Původně napsal Zajda
Porovnání se starými bardy není relevantní, nikdo jako Rovanpera nikdy rally nejezdil. Jak už někdo psal - je mu sice 23 ale jezdí jen o pár let kratší dobu. 2 sezony za sebou ukazuje, že jediný, kdo by s ním mohl bojovat o titul, je Ogier. Ve svém věku a se svým jezdeckým kreditem má dveře otevřené do všech disciplín jako nikdo před ním. Buď to může využít, nebo přidávat další tituly v rally až do zbláznění.
Minimálně 1 podobný případ by tu byl. H.Toivonen v národním Rallye od 18ti let, v MS od 21 let. 1. WRC Vítězství - 23 let. Dlouho pak vůbec nikdo podobný nebyl, snad až pak Colin. Kalle se evidentně nechce dostat do stejného tlaku jako byl tenkrát Henri, auta jsou monstra, těžko se řídí pod plným výkonem a nebezpečí smrti je blízko. Určitě i Craigova nehoda mu změnila pohled na život. Není to úplně stejný jako Kalle, ale na tu dobu jediný aspoň trochu podobný jev mladého talentu mezi zkušenými. Kalleho rozhodnutí plně chápu.
23. 11. 2023 10:3044
0 0
Si tak říkám, jaktože takové prohlášení neslýcháme v podstatě denně od borců v NHL nebo v F1... Možná i proto, co píše Marcel... Ti, kdo tam nechcou, tak se tam asi ani nedostanou. Možná bych se nedivil, kdyby se Kalle už ani nevrátil...
23. 11. 2023 21:4745 Upraveno 21:48
1 0
Marcel Sitnik: no, jenomže ono to takhle vůbec nebylo. Taky jsem si myslel jaky to je jasný “tatuv projekt”. A nebyl. Stačí se mrknout na ten dokument, tuším na wrc+ to je. Kalle se myslím zcela určitě nehodlá honit za tím, ze překoná Sebastieny, tipnul bych si ze bude tituly sbírat napříč motorsportem, ze to jen u Rally a driftu neskončí.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!