Redakce - eWRC.cz
24. 1. 2024 10:54 − 5757× − 0

Toyota Yaris Rally2 – videa z testů na Moravě – Aleš Trhlík

Poslední hodiny zbývají do premiéry dlouho očekávané novinky nejrozšířenější skupiny Rally2.

Toyota Gazoo Racing vyvíjela Yarise opravdu důkladně a rozsáhlý testovací program zavítal v září na několik dní i k nám. Dvě videa se vracejí ke dvěma z těchto prosluněných testovacích dnů.

Sváteční čtvrtek, stejně jako předchozí dva dny, proháněl Yarise Juho Hänninen. Ačkoli je Juho stále velmi dobrý za soutěžním volantem, v poslední době se účastní závodů jako spolujezdec týmového šéfa a stejně univerzálně se vedle něj na pravé sedačce prezentoval při testech další výborný jezdec Mikko Heikkilä. Mistr Finska a účastník ERC musel kvůli zranění odvolat svou účast na zlínské soutěži, nakonec se přece jen alespoň takto na některé úseky podíval. Navečer se pak s Yarisem krátce svezl jeden náhodný kolemjedoucí z blízkého Fryštáku.

Finsko – estonský tým měl zájem na tom, aby novinku japonské značky vyzkoušel i kvalitní jezdec se zkušeností s kvalitní konkurencí. Na celý závěrečný den moravského testování tak do Yarise usedla česká posádka Filip Mareš – Radovan Bucha. Je docela zvláštní, že smůla v podobě defektů se Filipa držela i na testu, což nebývá obvyklé. Stejně tomu bylo i na druhý den při Rally Morava Olomouc, přípravě na Rally Hungary a stejně tak i tam.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!