Stohl spokojen s pátým místem v Německu

Manfred Stohl ziskem pátého místa beze zbytku splnil všechna očekávání

Manfred Stohl ziskem pátého místa beze zbytku splnil očekávání. Ale na jakékoliv oslavy nezbývá čas, celý tým se okamžitě po skončení rally začal přesouvat do Finska, kde se již tento víkend jede další podnik MS.

Pilot OMV World Rally Teamu až na dvě výjimky v neděli dosahoval po celé tři dny na jednotlivých rychlostních zkouškách časů v Top 10 a od první až do poslední RZ se pohyboval na bodovaných pozicích. Jeho nejlepším umístěním bylo jedno druhé místo a třikrát se mu podařilo skončit na místě čtvrtém. Celkově se Manfred Stohl posunul už na čtvrté místo v celkovém pořadí jezdců.


Manfred Stohl je celkově už čtvrtý. Foto: Petr SAGNER eWRC.cz, více fotek zde

K tomu dodává: „Jsem opravdu rád, že jsme se letos v Německu po velkých problémech v minulých letech ukázali v tak dobrém světle. Tratě po celé tři dny jsou velice náročné, kde se člověk musí celou dobu pohybovat na absolutním limitu přilnavosti auta. A rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem zde může být jedna malá chyba a obrovskými následky. Pro nás byla rozhodujícím faktorem našeho úspěchu práce celého týmu odvedená při testech. Po celou rally jsem neměl jediný problém s vozem, ten byl od Bozianu perfektně připraven."

Manfred Stohl chtěl v neděli zaútočit na páté Hirvonenovo místo, na které ztrácel okolo dvaceti sekund, tato snaha ale hned na první nedělní rychlostní zkoušce vedla k hodinám a tak se Manfred raději soustředil na dokončení celé rally. Nakonec ale měl Mikko Hirvonen obrovskou smůlu a na přejezdu po poslední RZ se jeho auto zastavilo a nepodařilo se mu dojet do cíle. Tím dostal pětiminutovou penalizaci, která ho odsunula až na deváté místo.


Foto: Marek FELT eWRC.cz, více fotek zde

Ihned po slavnostním zakončení celé rally před Porta Nigra v Trevíru tým všechno zabalil a vydal se na cestu do Finska, kde již v úterý začíná trénink na „Neste Rally Finland“. Ve Finsku se Manfred Stohl s Ilkou Minor setkají se svými kolegy Henningem Solbergem a Cato Menkerudem a společně se budou snažit o co nejlepší výsledek. „Už se těším do Finska na všechny ty krásné skoky. To se nedá srovnat s žádnou jinou rally. Samozřejmě zde budou na vítězství útočit hlavně Skandinávci, ale já se rozhodně pokusím získat co nejvíce bodů,“ říká natěšený Manfred Stohl.

Komentářů celkem: 7
14. 8. 2006 11:281
0 0
Řekl bych, že mimo Skandinávců budou na vítězství útočit ve Finsku i Fini, nebo? smajlík
Anonym IP:193.179.44.129
14. 8. 2006 11:312
0 0
a Fini nejsou skandinávci?? smajlík
14. 8. 2006 11:403
0 0
no nejsou...
14. 8. 2006 11:484
0 0
"Skandinávie: Obvykle se pod tímto pojmem rozumí Skandinávský poloostrov (Norsko, Švédsko) a Dánsko. Někdy se do Skandinávie počítá i Finsko a Island." - tohole říká Wikipedia, takže Manfred měl měl v podstatě pravdu a jsem si jistý že, myslel i Finy.
zbysek
14. 8. 2006 11:495
0 0
A co jsou, když ne Skandinávci? Ono Finsko není ve Skandinávii???
Anonym IP:85.70.169.62
14. 8. 2006 11:526
0 0
I Ostravaci byli před 10 000 lety Skandinávci díky ledovci :o) - Stohl už má smůlu - do Vídně ledovec nedorazil :o)
15. 8. 2006 11:027
0 0
Jaj takže kdybych se narodil dříve o 10 000let tak bych byl Skandinávec. Šílené :-D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!