1. 4. 2024 00:18 − 1918× − 0

Německé Velikonoce s českou příchutí

U Pasova se konal dvacátý ročník Oster-Rallye Tiefenbach, soutěže přímo pojmenované po jarních svátcích.

V oblasti v minulosti patřící 3-Städte Rallye a dnes již světovému podniku tří zemí Central European Rally se konala menší jednodenní soutěž. I když není zařazena do německého mistrovství ani žádných dalších významnějších šampionátů této sousední země, na start přilákala více než sto posádek. Loňský vítěz Simon Wagner sice na startu chyběl, ale z Rakouska dorazil s technikou Rally2 Daniel Mayer a Markus Wurz a dalších třiadvacet jezdců aut nižších tříd. Druhá nejpočetnější skupina zahraničních posádek ovšem k Pasovu dorazila z České republiky. V devítičlenné skupině se nacházela i čtveřice posádek vozů Rally2, tedy přesněji řečeno Fabií R5. Robert Hordossy si v Německu odbyl debut ve čtyřkolce a posunem v závěrečné zkoušce jej zakončil v top ten.

Do techniky kategorie Rally2 na velikonoční soutěži naskočil i další dvoukolkář. Raffael Sulzinger sice už před několika lety takové auto zkusil, ale pak se opět věnoval hlavně startům s vozy R2 a Rally4. Letos plánuje odjet několik soutěží s Fordem Fiesta Rally2 rakouské stáje ZM Racing a začátek sezóny se zprvu odvíjel slibně. Sulzinger se držel na třetí příčce, než jej v samém závěru ze hry vyřadila porucha zapalování. Dominik Dinkel s další Fiestou Rally2 té samé stáje vyhrál úvodní dvě rychlostní zkoušky. V té třetí zajel nejrychlejší čas Jan Černý a posunul se s Fabií R5, kterou zde testoval před startem na Šumavě, do čela rally. Druhou sekci jednodenní soutěže český pilot zvládnul naprosto bezchybně, vyhrál všechny tři rychlostní zkoušky a vyhrál s desetivteřinovým náskokem.

Další český pilot Fabie R5 Jakub Jirovec se před poslední zkouškou dotáhnul necelé čtyři sekundy za Mayera. Rakouský pilot si tam u svého Citroenu C3 Rally2 nechal zhasnout motor a ztratil skoro půl minuty. V poslední zkoušce ale dokázal českého jezdce udržet za zády a posunul se na stupně vítězů. Stejné auto francouzské značky v rakouském mistrovství pilotuje Luca Waldherr, ovšem v Německu se vrátil za volant Opelu Corsa Rally4, se kterým si vloni dojel pro titul rakouského mistra 2WD. Mezi svými nenašel přemožitele a v absolutním pořadí se dostal až na šesté místo. Lukáš Krupička s Peugeotem 208 Rally4 dojel v rámci třídy RC4 do cíle také na šestém místě.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!