6. 4. 2024 13:44 − 2395× − 3

Filip Kohn míří na Rally Hungary a pak na svět

Po letošní světové premiéře čeká na Filipa Kohna i první závod ze seriálu podniků Mistrovství Evropy.

Společně s Tomem Woodburnem se v polovině dubna postaví na start Rally Hungary, kde bude posádka usilovat o body do hodnocení poháru Fiesta Rally3 Trophy. Po ledové rally přichází šotolinová soutěž. Filip se s Tomem letos poprvé představili na Švédské rally, která je součástí kalendáře mistrovství světa. I když měla mladá posádka technické problémy a jednou měnili kolo po defektu přímo na erzetě, tak dokončila náročnou soutěž na 11. místě v kategorii WRC3 a na své „triko“ si připsala dvě vyhrané erzety.

Nyní čeká na česko-anglickou dvojici opět nezpevněný povrch v podobě šotolinové Rally Hungary. Maďarská soutěž je mezi českými fanoušky hodně oblíbená a hojně navštěvována. Oproti předchozím ročníkům se ovšem termín rally přesunul do poloviny dubna, a tím otevírá kalendář závodů mistrovství Evropy. Zároveň je i úvodním podnikem poháru Fiesta Rally3 Trophy, kde má v plánu startovat i Filip Kohn.

„Původně jsem chtěl letos jet světové soutěže a bojovat o post šampiona WRC3, ale promotér upravil na přelomu roku pravidla. My bychom bojovali s budgetem, proto když vyšel program na pohár Fiesta Rally3 Trophy, upnuli jsme se na něj. Zde je v plánu pět závodů, které se pojedou jako součást soutěží mistrovství Evropy a první start je v Maďarsku,“ vysvětlil změny v kalendáři Filip Kohn. Maďarské pořadatele a nejen je čeká opravdový motoristický svátek. V seznamu přihlášených je 57 posádek, z toho ve třídě RC2 se číslo zastavilo na 31. Filip s Tomem pojedou Ford Fiesta Rally3, a tudíž spadají do třídy RC3, a tady je počet skromný. Celkem čtyři posádky se představí v novém poháru, což je patrně zklamání pro samotné organizátory i posádky.

„Když se vyhlásil pohár Fiesta Rally3 Trophy, měl jsem velkou radost a těšil jsem se na porovnání s mnoha jezdci. Při pohledu do startovní listiny na maďarskou rally jsem lehce zklamán, ale věřím, že s přibývajícími závody počet startujících poroste. S Tomem se budeme snažit o co nejlepší výsledek, abychom měli dobrou výchozí pozici do dalších soutěží v poháru. Zároveň ale musíme jet opatrně, neboť šotolina na Veszprému je náročná a těžká. Navíc nesmíme nijak ublížit autu, neboť týden nato startujeme v Chorvatsku na Rally Croatia. Už nyní se ale těšíme na českou podporu z řad fanoušků, jak v Maďarsku, tak i o týden později v Chorvatsku,“ uvedl k blížící se soutěži Filip Kohn.

Jedenadvacetiletý příbramský jezdec si „vystřihne“ ještě krátký test na šotolině a půjde se na věc. Celkem na něj čeká 13 rychlostních zkoušek s 193,43 ostrými kilometry. Filip s Tomem povezou startovní číslo 31 a my jim budeme držet palce.

Kalendář Fiesta Rally3 Trophy 2024
12.-14.4. Rally Hungary (Maďarsko)
13.6.-15.6. Rally Scandinavia (Švédsko)
5.-7.7. Rally Estonia (Estonsko)
26.-28.7. Rally di Roma Capitale (Itálie)
16.-18.8. Barum Czech Rally Zlín (ČR)

instagram: @filipkohnrally, facebook: Filip Kohn

Komentářů celkem: 3
6. 4. 2024 22:071
0 0
Filipe, ať se daří v nové sezóně,ale už by to chtělo přezbrojit na Rally 2.
7. 4. 2024 10:352
0 0
Článek být moc česky dobrá...
7. 4. 2024 20:233
0 0
Fila67: Na konci loňské sezóny byly pro letošek avizovány starty s Rally2 pod Baumschlagerem, ale od té doby ticho...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!