Dost ostrý test na Valašce

Dominik Stříteský má za sebou první „ostrý“ start se Škodou Fabií RS Rally2.

Nabitá startovní listina P2+ na KOWAX Valašské rally ValMez zahrnovala téměř celou českou špičku a poněkud zatlačila do pozadí pozornost ke „dvoukolkám“. Všichni startující s Rally2 signalizovali, že start je pro ně především testem a rozcvičkou před první rally Mistrovství ČR. Skutečnost byla poněkud jiná. Dramatický souboj mezi prvními čtyřmi posádkami definitivně vyřešila až poslední rychlostní zkouška. Vítězství mohl slavit navrátilec na české tratě Erik Cais, s minimálními odstupy následovali Jan Kopecký a Dominik Stříteský s Jirkou Hovorkou.

Manažer týmu Jaroslav Vančík byl spokojen s nasbíranými zkušenostmi i s výsledkem. „Něco kilometrů jsme najeli na testech, auto už známe, ale ostrá rally je přece jen něco jiného. Jsem spokojený s tím, jak tým fungoval, neměli jsme nejmenší problém. Počasí bylo pro Valašku netypické, sucho a teplo. Chtěli jsme, aby pršelo, protože na mokru nemáme dostatečně natestováno. To je jediný handicap, se kterým pojedeme na Šumavu, ale popereme se s tím a zvládneme to.“

Dominik si pochvaloval souboje na trati. „Najeli jsme v testech okolo 150 kilometrů, což není málo, ale stále se s autem ještě sžíváme. Auto se chová trochu jinak než naše původní R5, se kterou jsme odjezdili spoustu kilometrů, takže jsem uvítal možnost srovnání s tak silnou konkurencí. Jelo se se strašným nasazením, nikdo si ani nevzpomněl, že to měl být hlavně testovací start. Jelo se nám s Jirkou opravdu super, užili jsme si to a soutěž splnila, co měla :). S výsledkem jsme i po prohraném souboji s Honzou na poslední RZ určitě spokojeni".

Komentářů celkem: 1
10. 4. 2024 11:131
0 0
Bylo to hoooodne kvalitní .Jen tak dále.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!