17. 4. 2024 06:38 − 2518× − 0

Právě vychází magazín Rally 03/2024

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

Preview MČR v rally 2024

Na startu třicáté první sezony mistrovství České republiky si můžeme lehce vypomoci pohádkovou paralelou. V podobě krále do ní vstupuje Jan Kopecký. V pozici princů se pak představí loňští první a druzí vicemistři Dominik Stříteský a Adam Březík, první kompletní sezonu v domácím šampionátu si naopak prožije Erik Cais.

Pozvánka Rally Šumava / Vltava

1. Lak Racing RallyeTest Plzeň

Celosvětová zdravotnická pandemie sice v roce 2020 definitivně uzavřela historii Testovací RZ Žizelice, „díru na trhu“ dokázali letos zacelit aktivní pořadatelé z plzeňského Lak Racing Rallye Plzeň.

Valašská rally ValMez – Čtveřice na Fabiích RS Rally 2 nedala nikomu šanci

Čtveřice ’neohrožených’si mezi sebou rozebrala vavříny za pódiová umístění i nejlepší časy ve všech rychlostních zkouškách. Ostatní svým nasazením odsunuli málem do úlohy statistů. Vítězství pro sebe vybojoval Erik Cais.

Filip Šipoš – „Závody si chci hlavně užít“

Dvaadvacetiletý Filip Šipoš (nar. 19. 5. 2001) skočil do rally po hlavě. Bez velkých průprav z jiných motoristických disciplín vyzkoušel soutěžní Peugeot 208 R2 a okamžitě se do soutěží zamiloval. Chvíli se rozkoukával, loňský rok mu přinesl zatím nejlepší výsledky v jeho krátké kariéře.

Co dnes dělá? Pavel Červenka

Pavel Červenka je na českých závodech nepřehlédnutelnou postavou. Aktuálně stojí za úspěšnými starty Petra Nešetřila, pamětníci si však jistě vzpomenou na jeho cestu za produkčním titulem v rámci sprintrally v sezóně 2005. S Pavelinim, jak se Pavlovi přezdívá, jsme si popovídali o jeho aktivních letech za volantem, o působení Rally teamu Pavelini na české i světové scéně, o jeho pohledu na současný rallysport.

Pozvánka Rallysprint Kopná

Druhým podnikem v sedmidílném kalendáři RSS 2024 bude začátkem května Síť21 Rallysprint Kopná ve Slušovicích. V letošním roce napíše svůj devětadvacátý díl.

Róbert Kolčák – Slovenské prekvapenie sezóny 2023

Nečakaným víťazstvom na Rally Košice vlani všetkých prekvapil dovtedy neznámy pretekár. Jeho meno je Róbert Kolčák a jeho výsledky nie sú dielom náhody, ale tvrdej cieľavedomej práce.

Pozvánka Rallye Králíky – Králíky se dvěma změnami

Druhým ročníkem Rallye Králíky odstartuje nová sezóna Českomoravského poháru rallye.

Safari Rally Kenya – Toyota udržela Na Safari dominanci

Toyota ani počtvrté v řadě nenašla na Safari přemožitele, tentokrát díky Kalle Rovanperovi a Takamotu Katsutovi obsadila double.

Sezona MS 1994 – Historie se opakuje

Dnes už si málokdo vzpomene, že současná nadvláda japonské Toyoty v rally není nic nového. Japonská značka dominovala ve světovém šampionátu i před třiceti lety. V sezoně 1994 obhájila zásluhou Didiera Auriola a osvědčeného modelu Celica GT4 oba světové tituly.

Kenjiro Shinozuka (1948–2024) – Odešel muž Tří diamantů

Soutěžácký svět zasáhla zpráva o odchodu další z legend. Legendární Japonec Kenjiro Shinozuka, první a dodnes jediný Japonec na listině vítězů Dakaru, podlehl v 75 letech rakovině slinivky.

Autokros – Rallykros CZ

Porce stránek o autokrosu a rallykrosu.

Vojtěch a Martin Vaculíkové – „Plánujeme opět Evropu“
Tomáš Sulek – „Vystupujeme z ústraní“
Tomáš Jánoš – „Titul k desátému výročí lupa“

WRX: Mistrovství světa (zatím) s deseti závody

ZSE: Velikonoční zónový start v Mariapócsi

Po dlouhé zimní přestávce odstartovalo v maďarské Mariapócsi letošní mistrovství Zóny střední Evropy. Proti předchozím letům s menší účastí v nejsledovanější divizi SuperCars.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!