1. 5. 2004 00:00 − 2402× − 0

Jan Kopecký po 3.RZ v čele Rallye Matador Tatry

Po 3.rychlostní zkoušce je v čele soutěže talentovaná posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek. Mladíci jedoucí s továrním vozem Škoda Fabia WRC zvítězili ve třetí rychlostní zkoušce a

Seriál Mezinárodního Mistrovství ČR v rally pokračuje další soutěží, kterou je v kalendáři Rallye Matador Tatry. Úvodní sobotní etapa vede po tratích Valašské rallye a centrem etapy je město Vsetín. V neděli se kompletně celý kolotoč přesune na Slovensko, kde druhou etapou bude soutěž pokračovat v okolí Púchova, sídla generálního sponzora soutěže Matadoru Púchov.

Po 3.rychlostní zkoušce je v čele soutěže talentovaná posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek. Mladíci jedoucí s továrním vozem Škoda Fabia WRC zvítězili ve třetí rychlostní zkoušce a po dvou druhých místech v úvodních erzetách se ujali vedení s náskokem jedné vteřiny před Romanem Krestou, který startuje s vozem Subaru Impreza WRC. Třetí Václav Pech s Fordem ztrácí 6,2 sekundy a čtvrtý Štěpán Vojtěch s Peugeotem 10,4 vteřiny.


foto: Martin Bobek

Od prvních metrů se rozpoutal zajímavý souboj mezi Romanem Krestou a Janem Kopeckým. Úvodní vložku pro sebe o těsných 1,9 vteřiny rozhodl Roman Kresta, na druhé erzetě ztratil Jan Kopecký jen 2,1 sekundy a držel s Romanem Krestou prakticky jako jediný těsný kontakt. Třetí rychlostní zkoušku vyhrál Jan Kopecký o 2,2 sekundy před Václavem Pechem a Roman Kresta ztratil 5 sekund, které ho posunuli na druhé místo za Jana Kopeckého. „Začali jsme dobře. Nemáme žádný technický problém a vše funguje skvěle. Budeme dál pokračovat v nasazeném tempu. Některé posádky mezi erzetami měnili přední pneumatiky za dvě rezervy, ale my jsme jeli všechny rychlostní zkoušky na stejných čtyřech pneumatikách,“ řekl Jan Kopecký.

„Pro druhé průjezdy jsme během první sekce zaznamenávali do rozpisu některé změny. Vytahuje se hodně nečistot a to jsou hlavní úpravy v připraveném rozpisu,“ dodal Filip Schovánek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!