2. 5. 2004 00:00 − 2355× − 0

Jan Kopecký průběžně třetí na Rallye Matador Tatry

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek neudržela skvělé druhé místo průběžného pořadí po sobotní etapě a v první sekci nedělní etapy v okolí Púchova klesla na třetí místo za Romana Kr

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek neudržela skvělé druhé místo průběžného pořadí po sobotní etapě a v první sekci nedělní etapy v okolí Púchova klesla na třetí místo za Romana Krestu a Václava Pecha. Jan Kopecký ztrácí na vedoucího Romana Krestu 51,7 sekundy a na druhého Václava Pecha 24,6 vteřiny. Čtvrtý Štěpán Vojtěch ztrácí na Jana Kopeckého 24,8 sekundy.


foto: Petr Lusk

Rallye Matador Tatry se v sobotu večer přesunula do okolí Púchova, kde úseky rychlostních zkoušek již v sobotu večer zkrápěl vydatný déšť. I v neděli ráno se místy prohnaly dešťové přeháňky a na erzetách se vytvářely kaluže vody. Vzhledem k nestejnému povrchu rychlostních zkoušek se stala velmi problematická volba pneumatik. Posádka Škoda Matador teamu pro ranní sekci zvolila pneumatiky určené pro suchý asfalt. Na některé úseky rychlostních testů nebyly slicky absolutně vhodné.

„Snažili jsme se jet rychle, ale dosahované časy byly horší než časy našich soupeřů. Správná volba pneumatik bude rozhodující i pro druhou sekci nedělní etapy. Samozřejmě se budeme snažit jet v odpolední erzetách rychleji,“ řekl Jan Kopecký v servisní zóně po 13.rychlostní zkoušce.

„Honza jel bez chyb, ale přesto se nám nepodařilo průběžné druhé místo udržet. Škoda Fabia WRC funguje bez technických problémů, musíme si však ve druhém průjezdu dát pozor na „vytahané“ nečistoty na trati. Dle našich informací povrch rychlostních zkoušek osychá, pouze v lesních úsecích jsou místy vyjeté suché koleje na mokré trati,“ doplnil Filip Schovánek informace v servisní zóně.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!