Vyškov – Volf na domácí půdě s novým spolujezdcem

Při víkendové Böttcher rally Vyškov (8. – 9. září 2006) čeká na Jiřího Volfa hned celá série úkolů a výzev.

Při víkendové Böttcher rally Vyškov (8. – 9. září 2006) čeká na Jiřího Volfa hned celá série úkolů a výzev. Brněnský jezdec se s nimi tradičně popere s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII týmu NTS Plzeň – Gassner Rallisport, na sedadlo spolujezdce ale tentokrát usedne František Rajnoha.

Vyškovský sprint zaujímá v závodním programu Jiřího Volfa každoročně výsadní postavení, neboť je domácí soutěží pro jednoho z hlavních partnerů týmu, firmu Böttcher. Navíc se jede nedaleko od Brna, kde Jirka žije, a proto je Vyškov domácí soutěží i pro samotného jezdce.


Foto: Pavel Kacerovský

Jiřímu Volfovi patří před třemi závěrečnými sprinty sezony 6. příčka průběžného hodnocení Mediasport MČR sprintrally a pilot netají, že by rád poskočil mnohem výš a pokusil se o atakování medailových pozic. Brňan také bude usilovat o první body do Matador Cupu, kterého se též účastní. Jasným cílem posádky Volf – Rajnoha tak bude co nejlepší umístění v absolutní klasifikaci vyškovské soutěže a tudíž i co největší bodový zisk.

„Předloni jsme ve Vyškově vybojovali třetí místo a loni jsme jej moc chtěli obhájit. Bohužel nás v úvodu soutěže potrápily pneumatiky a ani mocný finiš nám na stupně vítězů nepomohl,“ vzpomíná Jiří Volf na svůj zatím poslední start ve Vyškově, kdy za volantem Škody Octavia WRC zůstal za třetím Davidem Komárkem o pouhých 3,6 sekundy. „Letos máme podobné ambice jako v předchozích letech. Na domácí půdě rozhodně chceme bojovat o ‚bednu‘ a uděláme pro to maximum. Na druhou stranu nemůžeme zbytečně riskovat. S ohledem na hodnocení šampionátu potřebujeme hlavně solidně bodovat, abychom se opět přiblížili našim největším konkurentům.“


Foto: Pavel Kacerovský

Na horké sedadlo spolujezdce usedne zkušený František Rajnoha, jehož jsme byli ještě před nedávnem zvyklí vídat ve dvojici s Romanem Odložilíkem. Změna ale neznamená definitivní rozdělení posádky Jiří Volf – Petr Novák. „Novas je bohužel zaneprázdněn pracovními povinnostmi. Oba jsme to ale věděli s dostatečným předstihem, proto byl čas na domluvu s jiným mitfárou. Franta Rajnoha je určitě kvalitní a zkušený soutěžák a pohodový člověk, proto věřím, že společně zvládneme soutěž bez problémů,“ komentuje změnu v kokpitu Lanceru Evo VIII Jiří Volf.

Celý tým se na soutěž, která se jede na tradičních, jen mírně upravených tratích, velice těší a doufá, že se mu podaří navázat na výsledky z předchozích let. Zároveň Jiří Volf a členové týmu NTS Plzeň – Gassner Rallisport zvou všechny příznivce nejkrásnější motoristické disciplíny ke tratím víkendové Böttcher rally Vyškov, těší se na jejich podporu a setkání v servisní zóně.

Komentářů celkem: 3
6. 9. 2006 19:55
0 0
hodně štěstí
Anonym IP:160.218.158.186
7. 9. 2006 19:19
0 0
Drzime palce Fandi Vyskov
Anonym IP:160.218.158.186
7. 9. 2006 19:19
0 0
Drzime palce Fandi Vyskov
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!