11. 9. 2006 00:00 − 2452× − 6

Lumír Firla přerušil lichou sérii

Sérii neúspěšných lichých soutěží se o víkendu podařilo prolomit partnerské posádce našeho serveru Lumíru Firlovi s Pavlem Švajdou

Sérii neúspěšných lichých soutěží se o víkendu podařilo prolomit partnerské posádce našeho serveru Lumíru Firlovi s Pavlem Švajdou na rallysprintovém klání ve Vyškově. Jako prémii k přerušení série si kluci nadělili své doposud nejlepší konečné umístění.

Liché sprinty letos klukům neseděly. V Okříškách ještě tým po odevzdání Cordoby WRC do Španělska nedisponoval technikou, v Tišnově byl Lumír pro nízkou světlou výšku vyloučen a na Kopné kdy to už vypadalo, že se posádka dočká cílové rampy zaúřadovala paní Smůla a na poslední erzetě kluci odložili Lancera v lese. Před vyškovskou soutěží tak v týmu panovalo očekávání zda už série konečně „rupne“.


Foto: Pavel Pravda – eWRC.CZ

Před startem tým očekával umístění v první desítce celkového pořadí. Při pohledu do startovní listiny, kde figurovala téměř kompletní domácí rallysprintová špička doplněná o hostující silnou trojku ze slovenského šampionátu (Béreš, Gavlák, Grzyb) bylo jasné, že splnit předsevzetí nebude jednoduché. Tým si byl vědom handicapu oproti konkurenci spočívajícího v používané technice. Vzhledem k tomu, že týmová „šestka“ však letos nikdy pro poruchu neodpadla, dalo se znovu sázet na její výdrž a spolehlivost.

Do soutěže se kluci rozjeli ze sedmnácté pozice v první rychlostní zkoušce. Následný třináctý a devátý čas pak znamenaly postup do TOP 10. „V závodním autě sedím jednou za měsíc, Ty první vložky jsou vždy takové seznámení a než se rozjedu, chvíli to trvá. Nemá cenu moc tlačit na pilu a auto rozložit na první rychlostce. I když v jednom místě na druhé vložce už jsme měli namále“ usmívá se Lumír ke svému pomalejšímu začátku soutěže.

V průběhu rally však posádka žlutého vozu postupně zrychlila a Lancer handicap v technologiích doháněl spolehlivostí. I ve druhé sekci se Lumír s Pavlem dokázali stále držet na dostřel svým největším soupeřům. Výsledkem pak byly jedenáctý, pátý a sedmý čas, které v součtu znamenaly devátou průběžnou příčku.


Foto: Petr Sagner – eWRC.CZ

Do poslední sekce nastupovali Lumír s Pavlem s cílem udržet současné postavení, které zaručovalo zisk důležitých bodů do hodnocení šampionátu a hlavně dovézt na liché soutěži vůz konečně do vytouženého cíle. Úkol se podařilo splnit beze zbytku a vzhledem k vývoji situace na poslední rychlostní zkoušce byl plán splněn na pověstných 110%. Po devátém čase v sedmém testu kluci zatáhli a poslední zkoušku proletěli jako třetí absolutně za favority soutěže Janem Kopeckým a Josefem Semerádem. Tento výsledek znamenal postup na šestou příčku v cíli a čtvrtou mezi produkčními vozy, což byl oproti předpokladům výsledek nad plán.

K samotné soutěži pak spokojený Lumír Firla dodává: „Podle výsledku musím mít pocity dobré. Když jsme začínali soutěž najíždět, zdálo se nám, že bude dost rychlá a těžká. Trať byla členitá, mezi lesy… Jelo se nám ale dobře a celkový dojem je jednoduše perfektní.“


Foto: archiv týmu

Nyní se již pozornost týmu pomalu začíná obracet k následující soutěži v Hradci Králové. „S čím pojedeme do Hradce? S autem ještě stále stejným. Ale co očekávat od soutěže nevím. Nikdy jsem tam zatím stejně jako ve Vyškově nejel. Chceme určitě jezdit pořád alespoň v první desítce. Pokud se nám to podaří i v Hradci a všechno bude v pohodě, budeme spokojeni.“ uzavírá Lumír.

Komentářů celkem: 6
Anonym IP:85.160.114.119
11. 9. 2006 22:11
0 0
Gratuluji moc celému týmu k parádnímu výsledku. Musím se přiznat, že když jsem viděl loni Lumíra se Seatem, nevěřil jsem že se až takhle rychle vypracuje do popředí našeho sprinterského mistráku. Na Vyškově jsem stihl tři erzety a Lumír jel všude moc pěkně. Jen tak dál.
12. 9. 2006 11:52
0 0
Jěště jednou tady musím pogratulovat. Velká, velká škoda té nesmyslné diskvalifikace ve Vyškově a smůly na Kopné, jinak by to i celkově vypadalo v mistráku velmi dobře. Dál držím palce, s EVO VI to jsou vynikající výkony.
12. 9. 2006 12:45
0 0
I já gratuluji!S Evo VI fakt paráda!Chtělo by to příští rok něco lehce modernějšího,snad to vyjde.Držím palce!
12. 9. 2006 14:46
0 0
.... co to tady píšu za bláboly ... samože diskvalifikace v Tišnově :o)))
Anonym IP:88.101.120.185
13. 9. 2006 18:28
0 0
Gratuluju k výsledku, opravdu s EVO6 je to bomba. V práci dělám s tvým kolegou ještě z dob národní formule takže mnoho štěstí.
Anonym IP:88.101.120.185
13. 9. 2006 18:29
0 0
Gratuluju k výsledku, opravdu s EVO6 je to bomba. V práci dělám s tvým kolegou ještě z dob národní formule takže mnoho štěstí.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!