Zpackané vystoupení ve Vyškově…

XIV. Böttcher Sprintrallye Vyškov se zúčastnila i juniorská posádka Václav Dunovský – Jiří Stross s Hondou Civic 1,6 Vti.

XIV. Böttcher Sprintrallye Vyškov, dalšího podniku MČR ve sprintrallye se zúčastnila i juniorská posádka Václav Dunovský – Jiří Stross s Hondou Civic 1,6 Vti. Ze soupeřů v N2 chyběli pouze Ladislav Henzl s Petrem Čečilem a ve skupině N Václav Stejskal s Josefem Králem. Jinak byla konkurence kompletní. Rychlí Jan Šlehofer se Zbyňkem Soběhartem, Marek Kulda se Zdenkou Marouškovou, domácí Miroslav Jančík s Františkem Blahoutem, ve skupině N Egon Smékal s Jiřím Černochem, Jaroslav Roubíček s Milanem Hovorkou nebo Zbyněk Novotný s Jiřím Kulštejnem.

Pořadatelé připravili velmi rychlé rychlostní zkoušky, vedené po širších i velmi úzkých asfaltech, prakticky nerozbitých, ale často velmi kluzkých. Nechyběly úseky po panelech nebo čisté šotolině a kamenech a dva skákací horizonty. Ráno bylo nádherné slunečné počasí, ale ještě ne tak vysoké teploty, takže před první sekcí byla Honda obuta celkově na středně tvrdé slicky. Pro jistotu byly vezeny ještě dva rezervní.

RZ 1 pneumatiky i brzdy se podařilo velmi dobře zahřát, takže od startu nebyl problém. Nájezd přes hranu a dopad zpět na hlavní se podařil bez problémů. Ten přišel ale při výjezdu ze zámecké brány, který následoval po dalších asi 3 km. „Nedalo to na „rejd“ a ani ruční brzda nepomohla, tak jsme museli couvat, stálo to ale pouze pár vteřinek,“ komentovala posádka.

RZ 2 velmi hezká zkouška startovala na novém úzkém asfaltu. Bylo nutné dávat pozor na jeho vysoké okraje. Asi ve třetině vložky se nachází pro tuto soutěž již legendární horizont. „Jeli jsme ho naplno a docela si skočili,“ popsal spolujezdec. V cíli byla smazána ztráta z RZ 1 a kluci se dostali do čela N2 a na 5. místo ve skupině N, kde tentokrát vozy třídy N3 jasně dominovaly.

RZ 3 tato zkouška obsahovala celkem dlouhý šotolinový úsek mezi stromy a pořadateli vymyšlené velmi pěkné divácké místo v ZD celé na šotolině. Rozhodující moment přišel asi 800 m před cílem. Na výjezdu z dlouhé pravé zatáčky do mírného kopce Honda zavadila o krajnici a následoval boj se smyky. „Ten jsem bohužel prohrál a projeli jsme příkopem, kde jsme něco trefili,“ popsal situaci jezdec. Za stopkou byly zjištěny škody v podobě vyhnutého levého zadního kola. Přesto byla ztráta na čelo N2 pouze kolem 20 s. Předem informovaní a připravení mechanici odvedli perfektní práci. Vyměnili celé rameno a uvedli vůz do maximálně provozuschopného stavu přesně ve stanoveném čase. Bohužel, deformace proběhla až do karosérie, takže odklon byl stále výrazný. Na předek byly obuty tvrdé slicky.

RZ 4 už při zahřívání bylo jasné, že v pravých zatáčkách ve spojení s celkovou rychlostní celé soutěže bude problém. Skok na hlavní proběhl opět bez problémů, byť s větší rezervou než při prvním průjezdu. Průjezd bránou tentokrát dal na „rejd“ ale při následném prudkém sjezdu se ozval defekt pravého předního kola. „Vůbec netušíme o co jsme to mohli udělat! Projevilo se to mezi domy v levé zatáčce, takže to byl docela boj,“ shodli se oba členové posádky.

Za stopkou bylo kolo vyměněno, ale už na přejezdu bylo patrné, že geometrie je rozhozená i vpředu a auto už si jede opravdu kam chce. RZ 5 po této zkoušce bylo jasné, že nemá cenu pokračovat a nabírat ztrátu. „Udělal jsem chybu, ale všichni jedou opravdu hodně rychle a ve snaze jim stačit už to bylo přes hranu. Je nám to líto ale nedá se nic dělat. Opravdu by nás zajímalo, co způsobilo ten defekt!“ zhodnotil jezdec.

Na poslední RZ tak jeli kluci zafandit přímo ke trati. Velký dík patří mechanikům Sparrow racing teamu za jejich výkon, našim partnerům a fanouškům.

Zvláštní poděkování potom patří konkurenci. Jmenovitě Janu Šlehoferovi a Zbyňku Soběhartovi, Marku Kuldovi a Zdence Marouškové a Miroslavu Jančíkovi a Františku Blahoutovi. „Když jsme stáli a měnili kolo a následně se rozhodovali zda pokračovat, všichni zastavili s nabídkou případné pomoci – za to jim patří uznání a samozřejmě gratulace k jejich umístěním!“

Komentářů celkem: 1
Anonym IP:82.99.172.4
13. 9. 2006 21:351
0 0
Nedekujte kluci vy byste udelaly to same.Doufam ze az nekdy budu na vlozce menit kolo tak zastavite a pomuzete mi stimsmajlíkJ.Š.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!