Tým OMV chce na Kypru zopakovat loňský výsledek

V roce 2005 skončil Manfred Stohl na Kypru druhý a Henning Solberg čtvrtý.

Manfred Stohl na loňskou Rally Kypr velmi rád vzpomíná, tehdy všechny překvapil druhým místem. Problémy tak připravil pořadatelům, kteří neměli na vyhlášení vítězů připravenou rakouskou vlajku. Rakouský jezdec by výsledek z minulého ročníku rád zopakoval: "Náš loňský výsledek na Kypru mě tehdy etrémně motivoval. Oproti roku 2005 došlo k menším změnám tratě, na začátku se tak nepojedou tak dlouhé rychlostní zkoušky jako vloni. Ale i tak se chci umístit mezi prvními třemi."

Respekt má Manfred Stohl hlavně před náhlými změnami počasí. Někdy na Kypru prší tak, že ani stěrače puštěné na nejvyšší rychlost nestíhají. "Když do takového deště vjedeš, tak nemáš žádnou šanci. Pak je lepší na chvíli zastavit," dodává Manfred Stohl

Na Rally Kypr vzpomíná rád i Henning Solberg. Čtvrté místo bylo do té doby jeho nejlepší umístění a stejný výsledek zopakoval i letos ve Finsku. "Nemám strach z konkurence, minulý rok bylo startovní pole snad ještě silnější než letos. Musíme se pokusit co nejvíce šetřit pneumatiky, protože jen posádka s co nejméně defekty může pomýšlet na přední příčky," řekl Hennig Solberg, který o uplynulém víkendu vyhrál BP-Superstage na hipodromu poblíže Vídně.

Na začátku letošní sezóny tým OMV určil soutěže, na kterých bude moci bodovat do hodnocení týmů. Mezi tyto soutěže nepatřilo Španělsko, Korsika, Německo a Japonsko, tyto soutěže absolvoval jen Manfred Stohl. Ve zbývajících soutěžích tak budou oba dva jezdci bojovat o body do hodnocení týmů. V současné době má OMV Peugeot Norway World Rally Team na svém kontě 50 bodů a jako nejlepší tým M2 je na celkovém čtvrtém místě.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!