Šok – Seb Loeb si zlomil ruku – PODROBNOSTI

Při nevinně vypadající nehodě na svém horském kole si mistr světa Sebastien Loeb zlomil ruku.

Při nevinně vypadající nehodě na svém horském kole si mistr světa Sebastien Loeb zlomil ruku a s určitostí se tak distancoval z nadcházející Turecké Rallye.

Opravdu nesmírná smůla postihla Sebastiena Loeba. Při sportování si tento francouz způsobil čtyřnásobnou zlomeninu horní části pravé paže a je dost možné, že se již nebude moci zůčastnit žádné ze zbývajících soutěží seriálu mistrovství světa. „Projížděl jsem na horském kole přes lesní úsek a přední kolo se mi zachytilo o kámen,“ líčí Loeb svoji nehodu. „Přeletěl jsem přes řidítka a dopadl na rameno.“

Šéf týmu Kronos Marc van Dalen nechtěl hned v první reakci dělat vážnější závěry, ale potvrdil, že Loeb, který byl ráno operován ve Švýcarsku se jistotně neobjeví na startu v Turecku (13. – 15. října). V nejhorším případě by se mohl postavit na start až při závěrečné soutěži ve Walesu, aby vybojoval svůj třetí titul mistra světa.

„Sebastien je sportovec a těm se jak známo hojí všechno lépe než nám obyčejným smrtelníkům,“ dodává Van Dalen s nadějí v hlase. Loeb, který dosud kraluje celkovému pořadí s náskokem 35 bodů potřebuje již jen aby dojel při jedné ze zbývajících čtyř soutěží na čtvrtém místě. „Doufám, že se zotavím co možná nejdřív,“ říká k tomu statečně Loeb. „V Turecku ale bohužel nebudu schopen startovat, to je zatím jediné, co vím jistě.“

Francouzův výpadek ovšem znamená také velikou ztrátu pro tým Kronos v souboji hodnocení konstruktérů. Kdo konkrétně nahradí Loeba v Turecku bude v brzké době uvedeno ve známost.

Komentářů celkem: 41
Francois Duval
29. 9. 2006 15:5541
0 0
TO KOLDAK: velmi děkuju;)
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!