Leoš Flídr vítězem Prachatic

Rally Prachatice nabídla vynikající koktejl namíchaný z dobré organizace, startovního obsazení a krásných rychlostních zkoušek.

III. ročník Rally Prachatice nabídl vynikající koktejl namíchaný z dobré organizace, solidního startovního obsazení, srdnatých výkonů a krásných, s citem vybraných rychlostních zkoušek. Náchodská posádka Leoš Flídr s Bohumilem Ehlem zatím nechyběla ani v jednom z ročníků a do jihozápadních čech se velmi těšila.

Krom vyjmenovaných „ingrediencí míchaného nápoje“ se těšila na souboj s Octávií WRC Karla Trněného. Srovnatelné vozy a vzájemné „nevyřízené“ účty z Pelhřimova dávaly zcela jasně na vědomí, že ani jeden pilot tomu druhému nic neodpustí. V páteční podvečerní etapě po 3. erzetě tahal za kratší stranu pomyslného lana Karel Trněný, který na Leoše Flídra ztrácel 13 vteřin.

„Vyšla nám úvodní a poslední erzeta, V druhé jsem jel opatrněji, protože z důvodu odloženého startu jsem nechtěl riskovat jízdu na pneumatikách, které ztratily teplotu. Přesto jsem s výsledkem spokojen. Karel musí útočit, je pod tlakem,“ uvedl v cíli etapy Leoš Flídr.

Od sobotní úvodní erzety se na trati strhl nesmlouvavý souboj, kdy oba jezdci dojížděli v jedné vteřině. Trněný dokázal náskok stahnout na jedenáct sekund.

„V této fázi se lámal chleba. Bylo velice obtížné udržet nervy na uzdě. Podle informací členů týmu z trati jel Karel na hraně a mě všichni nabádali abych se nenechal strhnout k jeho pekelnému tempu. I já jel velice rychle, ale měl jsem ještě malinkou rezervu. Jak velké by ale bylo riziko chyby při zrychlení nedokážu přesně zhodnotit,“ říká ke strhující fázi závodu Leoš Flídr.

V 6. RZ udělal Trněný první chybu a rázem ztrácel více než 50 vteřin. Další drobnou chybu vyrobil na 8. rychlostní zkoušce a jeho ztráta byla více než minutová. Přesto se stále nevzdával a na trati předváděl vynikající výkon. Naproti tomu Flídr jel takticky a vyzrále. S přehledem dokázal dovést skvěle připravenou Octavii až na cílovou rampu.

„Karel je bojovník a nic mě nedal zadarmo. Na druhou stranu já jsem se svým výkonem velice spokojen. Asi poprvé v kariéře jsem dokázal vhodně měnit tempo a neprohrát si vlastní vinou závod tak, jak se mi to podařilo v Tišnově,“ komentoval svůj výkon náchodský pilot po dojezdu do cíle.

„Leoš do puntíku splnil týmovou strategii a z toho jsem nadšen. Že dokáže být velice rychlý v týmu dobře víme. V Prachaticích ale dokázal, že dokáže jezdit i hlavou. Přesně analyzoval riziková místa, na kterých nebylo třeba riskovat defekt nebo kolizi. Po kontrole on-boardových záběrů musím uznat, že předvedl suverénní a vyzrálý výkon, výborně dokázal minimalizovat riziko,“ ohodnotil výkon majitel týmu Vladimír Vitver.

Komentářů celkem: 6
28. 9. 2006 12:50
0 0
gratuluju!!!seš king Leošku...
30. 9. 2006 21:57
0 0
Nejdřív jsi na mně blikal-asi blbě stojím jsem si říkal ale hovno,Leošek mél radost-vypozorováno z on boardú-Leo držím Ti pěstičky-čus
Rimmer
30. 9. 2006 22:13
0 0
100% neověřené info z dopravního oddělení Rychnovského magistrátu - oktavii WRC si můžete koupit v Leošově autobazaru - rok výroby 2006...
1. 10. 2006 06:42
0 0
Já bych raději Octavii..smajlík)
1. 10. 2006 06:51
0 0
To Rimmer:Dělal jsem dlouho ve státní správě a že je Leoš obviněn z toho co píšeš mě nechává klidným..Většinou u takovýchto případů je vše vyprovokováno nebo se jedná o závist či konkurenční boj. Kdyby to bylo tak strašný, tak Leoš nezávodí ale jede za Hrdinkou a Kolocem do Emirátů pro moudra nebo skáče z okna jako Odložilík, případně je v báni - viz. Gargulák..Ono ten kraj podorlický, tam se úspěch nikdy moc nenosil..Je to tam takový skanzen "komunismu". Jo, a zdá se mi když jezdívám kolem, že mu "obchody" nějak neubyly. A to je většinou v takovýmto byznysu měřítkem, kde je pravda. Zákazník, který by nebyl spokojen, by po "antireklamě" Policie a ČT určitě již nikdy do Ještětic nezavítal..Počkejme si na rozhodnutí soudu..Aby Vajnar ještě netočil vysvětlující a omluvnou reportáž..smajlík)
2. 10. 2006 20:23
0 0
to PetanDrak: no nevím jaký je to king, kdyby jezdil když unás byla éra WRC tak by si ani neškrtl!!!!!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!