6. 10. 2006 00:00 − 2737× − 3

Lukáš vyzkoušel „taxíka“…

IV. Rallye Elektro Kadlec Prachatice byla pro tým Rallye Sport Promotion ve znamení velké premiéry.

IV. Rallye Elektro Kadlec Prachatice byla pro tým Rallye Sport Promotion ve znamení velké premiéry. Junior týmu Lukáš Veselý poprvé ve své soutěžácké kariéře vyzkoušel vůz s pohonem všech kol, Mitsubishi Lancer EVO VII. Na místě spolujezdce usedl opět Honza Paulik, pro kterého zážitky s touto technikou nebyly nové. Lukáš s Honzou byli současně jedinou posádkou týmu, která reprezentovala RSP v Prachaticích.

Už seznámení s novou technikou na klikatých silničkách v okolí Prachatic dávalo tušit, že pro Lukáše to nebude jen trápení a sbírání důležitých nových informací, ale že si hodlá závod také pořádně užít. „Z myšáka jsem strašně překvapený. Vždycky jsem si říkal, je to jenom produkce, ale první zážitky mi úplně vyrazili dech. Je to něco úplně jiného než jsem dosud vyzkoušel. Je to strašně rychlý a přesný auto, dělá prakticky to, co člověk chce. Ale to jsou první dojmy. Myslel jsem si, že budu ze závodu nervózní, ale po prvních kilometrech se moc těším,“ uzavřel nápor nadšení Lukáš.

Už výsledky první páteční vložky, které se jely již za tmy, překvapily snad každého v týmu. Místo opatrného seznamování se s technikou vstoupili Lukáš z Honzou do prvních rychlostních testů ve velkém stylu. Po dvou odjetých pátečních vložkách byli rychlejší pouze obě WRC Leoše Flídra a Karla Trněného a Schlagerovo „Ačko“ EVO VI. Čtvrté místo v absolutní klasifikaci po páteční etapě tak jenom zvýšilo už tak velké napětí v týmu.

„Auto je fakt super. Funguje bez chyby, dá se s ním jet opravdu hodně rychle. Snažíme se jet v pohodě a nic si nevymýšlet. Jedeme s obrovskou rezervou. I v rozpisu jsme museli udělat pár úprav, ale myslím, že si to jinak opravdu užíváme. Těším se strašně na zítřek, bude na to vidět a všichni hodně zrychlí,“ líčil své první dojmy Lukáš.

Krásná, sluníčkem prohřátá sobota opravdu přinesla očekávané zrychlení všech posádek. Lukáš s Honzou proti večeru také zrychlili a celkem v poklidu kontrolovali svoji čtvrtou pozici. Do druhé sobotní rundy jim však přibyly nemalé starosti, to když na pátém místě skvěle jedoucí Berger začal mohutně zrychlovat a z Lukášova náskoku začaly vteřinky nepříjemně rychle mizet. Ještě v deváté RZ to vypadalo, že Lukáš Bergerův nástup zachytil, ale již v desátém rychlostním testu zastavila snažení Lukáše s Honzou technika. Spojka tak ukončila do té doby velmi kvalitní výkon, který kluci při své premiéře s touto technikou předváděli.

„Jak jsem říkal už večer – auto je fakt perfektní!! Všechno nám fungovalo bez chyby, mohl jsem se na něj spolehnout. Je fakt, že dnes jsme se už drobným chybám nevyhnuli, byli jsme i venku, ale naštěstí to dobře dopadlo. Pro mně, a myslím, že i pro Honzu to byl moc pěkný závod plný nových zkušeností. Musíme se ještě hodně moc učit, technika je to skvělá,“ uzavřel svoje účinkování v Prachaticích Lukáš.

„Lukáš mě hodně překvapil a myslím, že jsem nebyl překvapený jenom já. Je pravda, že v poslední době předváděl velmi slušné výkony, ale s produkcí jel vůbec poprvé. Na celém výkonu si u kluků cením především odpovědnosti, se kterou k téhle premiéře přistupovali, i když, jak řekl už Lukáš, nějaká ta chyba tam byla. Věřím, že se dokážou pořád zrychlovat a určitě se už teď těším na další závod s tímto vozem.“ Tolik k výkonu posádky Jirka Rozsypal.

Na závěr bychom chtěli touto cestou poděkovat celému týmu Jirky Tošovského, který mimo špičkově připraveného auta přivezl do Prachatic také mnoho užitečných rad, skvělý profesionální přístup a hlavně pohodovou atmosféru.

Komentářů celkem: 3
6. 10. 2006 11:541
0 0
Zvláštní,ve výsledcích je mimo trať,tady spojka,hm....ale jinak pěkný výkon.
6. 10. 2006 18:432
0 0
Re:Jac Jakube, Jakube, tentokrát nevíš o čem píšeš. Lukáš jel opravdu moc pěkně a pokud vím tak mimo silnici odstavil auto až po výše zmíněné technické závadě.
9. 10. 2006 12:013
0 0
To Ludvík:Píšu, že pěkný výkon a ve výsledcích mimo trať.Co si představuješ pod pojmem mimo trať? Že šel ven asi...alespoň já.Proto jsem navodil řečnickou otázku,nehledej za tím nic jiného.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!