Guy Wilks by rád do vozu WRC

Guy Wilks, jeden z nejlepších jezdců v kategorii JWRC, by rád přestoupil do kategorie WRC. Jenže nabídky nikde…

Guy Wilks, jeden z nejlepších jezdců v kategorii JWRC, by rád přestoupil do kategorie WRC. Jenže nabídky nikde…

A proč se mu nabídky nehrnou? Jednak nemá dost peněz, jednak nemá zkušenosti s vozy WRC. Přitom na posledním závodě irského šampionátu (Cork 20 Rally) předvedl s vozem Subaru Impreza WRC výborný výkon a po prvním dni soutěž s přehledem vedl. Za soupeře měl přitom třeba Markka Higginse nebo Markko Martina se stejnými vozy. Bohužel druhý den chyboval a po lehčí havárii, po které Impreza začala hořet, musel odstoupit.

I tak mu to ale dodalo na sebevědomí. "Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Byla to moje první zkušenost s vozem WRC a jeli jsme proti Higginsovi a Martinovi. Jsem si jist, že máme na to přestoupit do WRC. Věřím si, ale sotva mi dá někdo příležitost, když mám tak málo zkušeností s těmito vozy. Jenže ty mohu získat jen tím, že si s těmito vozy zaplatím starty. A tolik peněz nemám."

V zákulisí se proslýchá, že by Wilks mohl být jedním z adeptů na místo u týmu Suzuki, který se připravuje na vstup do WRC. Větší šance se ale dávají jeho kolegovi z juniorského týmu Suzuki – P. G. Anderssonovi.

Wilks se ale teď musí soustředit na Turecko, protože je stále jeden ze sedmi jezdců, kteří mohou vyhrát letošní JWRC. "Chci tu vyhrát. Mám dost zkušeností ze závodů, to hraje velkou roli. Klíčové bude udržet auto na cestě, ale bude to těžké, protože déšť hodně poznamenal trať."

Komentářů celkem: 3
tommm
13. 10. 2006 09:231
0 0
Asi tam máte chybku: Věřím si, ale mi dá někdo příležitost, když mám tak málo zkušeností s těmito vozy.
13. 10. 2006 09:242
0 0
díky, opraveno
13. 10. 2006 09:403
0 0
a kdo by nechtělsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!