Tým OMV před Australskou Rally

Manfred Stohl a Henning Solberg se již těší na svůj start v Austrálii, kde se dá očekávat boj o každou sekundu.

Manfred Stohl a Henning Solberg se již těší na svůj start v Austrálii, kde se dá očekávat boj o každou sekundu. Jen osm pilotů však má reálnou šanci, vystoupit na stupně vítězů.

OMV Peugeot Norway World Rally Team odjíždí do Austrálie s notnou dávkou sebevědomí, na čemž má lví podíl třetí místo Henninga Solberga v proběhnuvší Rally Turecko. Zde tento norský pilot vystoupil poprvé v kariéře na stupně vítězů. Také Manfred Stohl, který byl v posledních závodech jako na houpačce vidí své šance optimisticky.

Rád by totiž zopakoval svoje třetí místo z loňského roku. Skvělý výsledek by zároveň byl jako dárek pro tým Bozian Racing k jejich jubilejnímu startu v soutěži mistrovství světa. Francouzský tým si při Telstra Rally Australia odbyde start v soutěži mistrovství světa s pořadovým číslem 100.

Solberg je momentálně opravdu ve formě. Již ve Finsku ukazoval tento 33letý pilot OMV, že má na stupně vítězů, v Turecku již tento svůj sen přeměnil v realitu a zároveň svoje nejlepší umístění v kariéře. Také se tímto výsledkem posunul v hodnocení jezdců před svého dosud slavnějšího bratra Pettera, který je držitelem titulu mistra světa z roku 2003. Sympatický Nor však varuje před přehnaným očekáváním.


Solberg k tomu uvedl: "Momentálně jsem ve velmi dobré formě a také jsem se již dobře sžil se svým Peugeotem 307 WRC. Pojedeme ale v Austrálii poprvé. Budeme tedy postrádat jakékoliv zkušenosti. Jsem však přesvědčený, že s naší sebedůvěrou můžeme být velmi rychlí i na neznámých tratích. Každopádně můžeme jezdit časy v TOP-5."

Manfred Stohl může být s průběhem letošní sezóny i tři závody před koncem velmi spokojen. Rakouský pilot OMV dokázal v devíti ze třinácti odjetých podniků dojet na bodované pozici. Tuto lichotivou statistiku by chtěl rozšířit i v Austrálii.

Stohl k tomu říká: "Viděli jsme v Japonsku a také v Turecku, že při deštivém počasí se nám tolik nedaří. V Austrálii by však mělo být opět sucho a to hovoří pro nás. Kromě toho mi tato soutěž opravdu sedí a patří mezi mé nejoblíbenější v kalendáři."

Při pohledu na startovní listinu však loni třetí muž hodnocení varuje:"I když je přihlášeno jen 10 vozů specifikace WRC, nesmí se nic podceňovat. Celá osmička jezdců má šanci umístit se na stupních vítězů. Bude to boj o každou vteřinku."


Bozian Racing, přípravce vozů pro OMV Peugeot Norway World Rally Team, slaví v Austrálii působivé jubileum pro netovární tým. Po začátcích, které se datují do roku 1969 se o nadcházejícím víkendu dočká tým pod vedením Jackieho Boziana jubilejního 100. startu v seriálu mistrovství světa. Manfred Stohl/Ilka Minor stejně jako Henning Solberg/Cato Menkerud chtějí týmu pogratulovat co možná největším přídělem bodů do hodnocení značek.

"V letošním roce jsme již ukázali, že i jako soukromý tým můžeme soupeřit s továrními týmy. Vyzýváme teď vážně tým Subaru na souboj." říká Jackie Bozian, šéf OMV Peugeot Norway World Rally Teamu bojovně. Ve zbývajících třech soutěžích je k úspěchu potřeba získat o 16 bodů víc než jezdci Subaru.

Komentářů celkem: 3
Zavadilek
23. 10. 2006 21:29
0 0
Henning dojede dobře věřím mu
24. 10. 2006 07:34
0 0
Solberg dojede dobře, věřím mu smajlík))
24. 10. 2006 09:01
0 0
A Henning Solberg pojede z předem jmenovaných nejlíp. Věřím mu...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!