V pátek do Žihle na Mountfield Rallye Střela!

Již zítra, v pátek odstartuje IV. ročník Mountfield Rallye Střela, volný podnik v rallye.

Do Žihle na severním Plzeňsku se sjede přibližně na sedmdesát posádek, aby na nových rychlostních testech v okolí Žihle, Lubence a Chyše změřili svoji rychlost s ostatními kamarády a jezdci. I přes to, že se jedná o volný závod, je zcela jisté, že záměr některých posádek přijet se „jen“ svézt skončí v nelítostný souboj o vteřinky s ostatními. K tomu určitě přispějí zcela nově vybrané rychlostní zkoušky, jejichž charakter je velmi různorodý.

Přehlídka soutěžní techniky mířící do servisního parkoviště v Žihli je velmi pestrá, od určitě populárních Trabantů, Austin Mini, Favority a Felicie, přes Nissany, Eskort Maxi Kit Car, až po Subaru Impreza a Mitsubishi Lancer poslední IX. evoluce. V nejen těchto strojích se představí taková jména jako Milan Blahout, Ladislav Kopelent, Radoslav Nešpor, Milan Malý, Achs Robert, Daniel Hendrich, Václav Mulač a další Mistrovstvím republiky ostřílených jezdců. Za volant Felicie usedne navigátor Petra Bryndy Pavel Pašek. V roli spolujezdce dokonce přijede i Petr Uhel, který bude číst „noty“ Petru Hubáčkovy pilotující Hondu Civic Vti. Těm do volných podniků více zasvěcených určitě říkají své jména jako např. Petr Koutný, Martin Vodehnal, Rudof Zahradník s Lancií Delta HF, Jirka Svoboda s Toyotou, Karel Macek, Jirka Vrkoslav, Miroslav Janota, Miloš Kašpar a jeho černý, malý, ale výkonný Austin Mini a další, na které bychom nerady zapomněli a určitě po ukončení této Mountfield Rallye Střela nám utkvějí v paměti další jména.

Závod začíná v 17 hodin přejezdem startovní rampy před Penzionem U Zámku na Nových Dvorech, přibližně 3 km od Žihle směr Rabštejn nad Střelou. Odtud posádky přejedou zpátky do servisní zóny, kde budou mít možnost posledních příprav na ostrý start první rychlostní zkoušky. Ta je umístěna podél železniční trati na okraji Žihle a její start je nedaleko diváckého místa s občerstvením. Rychlostní zkouška pokračuje výjezdem do obce Hluboká, přes klikatou a úzkou silničku napojením na silnici II. třídy a sjezdem do Žihle přes několik serpentin. Pochopitelně v tuto roční dobu a hodinu startu na posádky čeká „křest ohněm“ nebo-li noční test a to hned dvakrát.

V sobotu je naplánován start první rychlostní zkoušky Sklárna – RZ 3. Tento 12 kilometrů dlouhý test vede asfaltovou lesní cestou zpestřenou horizonty následovanými táhlými či ostrými zatáčkami. Zhruba po jedné třetině tohoto lesního úseku auta vjíždějí do obce Tis u Blatna, kde před diváckým místem projíždějí obcí a vydávají se vstříc k dlouhému klesání, které končí před samotným cílem testu.

Následuje nejdelší 14-ti kilometrový úsek, který vede přírodním parkem Horní Střela. Trať této RZ doslova v některých úsecích lemuje jmenovanou řeku a ve dvou místech ji dokonce křižuje. Je to opravdu krásný test, kde bude hrát určitou roly dobře napsaný rozpis a vzhledem k probíhajícímu podzimu odhad jezdce povrchu trati, který bude v některých pasážích maskován padajícím listím. Jezdci se vydají cestou táhlého stoupání k cíli rychlostní zkoušky. Poslední RZ začíná v obci Nový Dvůr a směřuje dolů přes Hlubokou zpět do Žihle.

Jezdci absolvují celkem 11 rychlostních testů o celkové délce 116 km. Věříme, že letos vybrané úseky tratí příjemně překvapí nejen samotné posádky, ale i divák si přijde na své.

Více informací, včetně popisů diváckých míst, map RZ a seznamu přihlášených posádek naleznete na www.marionetta.cz

Těšíme se na Vás Rallye Club Marionetta Kralovice

Komentářů celkem: 6
26. 10. 2006 12:261
0 0
Přijďte fandit...TRABIART RALLY TEAM
26. 10. 2006 13:012
0 0
Tak holt dobře, přijedu.. smajlík
26. 10. 2006 13:043
0 0
Ať vám to tam Láďo dobře dopadne! A pěkné logo smajlík
26. 10. 2006 13:414
0 0
Taky se chystam, doufam, ze to vyjde. Nejaky tipy na mista?
26. 10. 2006 13:435
0 0
Mountfield Rally - nepojede tam náhodou Roman Kresta na zahradním traktůrku jako na A1GP? smajlík)
26. 10. 2006 19:226
0 0
jedu radši na semperitku
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!