Stohl získal pro OMV Norway WRT třetí místo

OMV Peugeot Norway World Rally Team již potřetí zakončil letos soutěž mistrovství světa na stupních vítězů

Poté co Manfred Stohl na stupně vítězů vystoupil v Mexiku a Henning Solberg v Turecku, povedlo se tentokrát opět tomuto 34letému Rakušanovi na Telstra Rally Australia obsadit skvělé třetí místo. Celý tým měl navíc dvojnásobnou radost, protože v Austrálii to byl stý start pro Bozian Racing v mistrovství světa.


Manfred Stohl vstupoval do poslední, nedělní etapy Australské rallye s náskokem 20 sekund na Xaviho Ponse. Nic nechtěl ale nechat náhodě, a ihned od rána útočil, aby svůj náskok na jedničku Citroenu ještě zvýšil. To se mu povedlo na druhé RZ, když svůj náskok na Ponse zdvojnásobil. Poté již mohl Manfred v klidu kontrolovat své třetí místo. „Na této vložce jsem si hodně věřil. Ale že mi vyjde tak dobře, mě samotného překvapilo. Poté už Xavi přestal útočit.“ Bez jakýchkoliv problémů absolvoval Manfred Stohl se svou spolujezdkyní Ilkou Minor poslední kilometry. Letos je to pro ně již druhé umístění na stupních vítězů v seriálu MS, poté co skončili třetí v Mexiku.


Pro Manfreda Stohla bylo třetí místo důvodem k oslavám a také zadostiučiněním: „Mám tento podnik moc rád, dosahujeme zde velkých rychlostí a jezdí se hodně, pro Austrálii typickými, rychlými zatáčkami. Na druhou stranu je tato rallye ale absolutně nevypočítatelná. To dokazují četné výpadky ostatních jezdců. Jsem ale moc rád, že se mi podařilo zde zopakovat loňské třetí místo. Navíc jsem letos byl již třikrát čtvrtý, tak jsem si chtěl zase o kousek polepšit. A mezi čtvrtým místem a bronzovým stupínkem je pro mě velký rozdíl,“ vysvětluje pilot OMV týmu. V průběžném pořadí se Manfred přiblížil Danimu Sordovi, který je na celkovém čtvrtém místě, na rozdíl pouhých dvou bodů.

Komentářů celkem: 1
30. 10. 2006 08:191
0 0
manfred je borec
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!