Štěpán Vojtěch v cíli Waldviertelu

Při velmi slibně rozjetém Waldviertelu a ataku na stupně vítězů zbrzdila Štěpána Vojtěcha ve finiši smolná příhoda.

Při velmi slibně rozjetém letošním Waldviertelu a ataku na stupně vítězů, zbrzdila Štěpána Vojtěcha ve finiši smolná příhoda. Poničená trubka intercooleru tak odsunula Czech OMV Rally Team až na výsledné sedmé místo.

Ve svém dalším startu s produkčním vozem, tentokrát na téměř výhradně šotolinovém Waldviertelu, zajížděl Štěpán Vojtěch po oba dva soutěžní dny pravidelně kvalitní časy srovnatelné s místní špičkou. Před poslední, celkově šestnáctou rychlostní zkouškou, figuroval Czech OMV Rally Team na velmi dobrém čtvrtém místě v absolutním pořadí s minimální ztrátou na stupně vítězů. „Nechtěli jsme rozhodně riskovat. Měli jsme v plánu si ty vložky projet a užít,“ komentoval Štěpán Vojtěch taktiku k závěrečným sobotním měřeným úsekům. Úplně poslední RZ dvoudenního klání, ale stála Štěpána v konečném účtování lepší než výslednou sedmou pozici. Ke kritickému momentu, při kterém ztratil téměř minutu a půl dodává: „V lese jsme ve vyjeté koleji najeli na kámen. To nás odhodilo na stráň, kde jsme poničili trubku od intercooleru.„ „Auto ztratilo okamžitě výkon a nedalo se s ním jet vůbec do kopce,“ přidává z pohledu navigátora Michal Ernst.

I přes trochu smolný konec, mohl být v cíli Štěpán se svým vystoupením v Rakousku spokojen: „Tím, že to byl třetí start s enkem, tak to bylo dobré. Zařadili jsme se mezi zkušené rakouské harcovníky a zajížděli stabilně časy mezi nimi.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!