Carlos Sainz otestoval formuli 1

Ještě jedno přání si chtěl splnit dvojnásobný mistr světa v automobilových soutěžích: jízdu ve formuli 1.

Ještě jedno přání si chtěl splnit dvojnásobný mistr světa v automobilových soutěžích: jízdu ve formuli 1. Toto přání si El Matadore vyplnil v průběhu minulého víkendu.

Při zakončení sezóny závodů světové série u Renaultu. Španěl měl sice možnost vyzkoušet si v chladném počasí vůz R25 již v půlce října na okruhu v Silverstone, ale to mělo sloužit toliko k aklimatizaci. Zatímco se v Austrálii odehrával 14. podnik sezóny mistrovství světa v automobilových soutěžích, Carlos Sainz si měl možnost na katalánském okruhu v Barceloně vyzkoušet mistrovský vůz svého krajana Fernanada Alonsa.

Celých 80 tisíc diváků se přišlo podívat na festival závodění, přičemž mnozí kvůli probíhajícím závodům série Renault a někteří vyloženě jen kvůli ve Španělsku tak populárnímu Carlosu Sainzovi. Ostřílený borec, který i v příštím roce bude hájit barvy VW na Dakaru, si v sobotním ránu užíval jízdu s monopostem formule 1. Speciál byl sice nastavený pro závod v Monaku a měl tak jinou charakteristiku, než jaká se užívá v Barceloně, ale i tak si Carlos svojí jízdu velmi užíval. „Zrychlení, brzdy, přilnavost – prostě všechno na tomhle autě je vzrušující,“ sděluje Sainz početným zástupcům médií.

„Po nedávno ukončených testech pro Rally Dakar byl rozdíl mezi oběma vozy obrovský. Auta jsou zcela odlišná, dělí je snad celé světelné roky. K tomu je také nutno přičíst, že ve voze F1 musí být člověk atlet, aby snesl extremní zátěž, které je tělo permanentně vystaveno. Tato jízda pro mne byla jedinečným zážitkem, který se jen těžko dá popsat slovy. Předstihuje to všechno, co jsem zatím měl možnost zažít. Letěl jsem ve stíhačce, řídil závodní motocykl GP s 500 ccm, ale to bylo zcela odlišné,“ rozplýval se El Matadore.

foto: www.crash.net

Komentářů celkem: 5
1. 11. 2006 11:44
0 0
no co dodat!!JE TO KANEC!!!
1. 11. 2006 11:57
0 0
Je to BOREC!
1. 11. 2006 12:35
0 0
on snad už NEŘÍDIL jenom metro nesmajlík
1. 11. 2006 15:43
0 0
video - i s F1 to jde smykemsmajlík
http://www.youtube.com/watch?v=JvFxqP1hbp0&NR
2. 11. 2006 10:27
0 0
Myslím, že Carlos umí jet rychle snad uplně se vším. Myslím, že kdyby ho posadili třeba na vrata od stodoly, ukázal by jim to!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!