Doklouzali jsme se k titulu…

Do Vsetína dorazila posádka Václav Dunovský – Jiří Stross s cílem zapomenout na nepříjemnou havárii ze Žamberka.

Do Vsetína dorazila posádka Rallyesportu Poděbrady Václav Dunovský – Jiří Stross s cílem zapomenout na nepříjemnou havárii ze Žamberka a pokusit se využít byť jen teoretické šance na zisk mistrovského titulu ve skupině N. Konkurenci tentokrát tvořili hlavně domácí posádky Nedbálek s Malaníkem, Marek s Vajíkem, ve skupině N samozřejmě adepti na titul Smékal s Černochem, dále Stejskal s Králem nebo Křížek s Chlupem. Bylo jasné, že pokud bude sucho, na dvoulitrové vozy určitě nebude. Počasí se ale přiklonilo na naši stranu a v přívalech sněhu a ledu neměl nikdo jisté nic. Na znovuzískání jistoty po Hradci to sice nebylo to pravé, ale přizpůsobit se museli všichni.

Vsetínská soutěž patří mezi nejoblíbenější a nejtěžší u nás. Pořadatelé odvedli perfektní práci, když od pátečního rána prakticky z trosek původních plánů vytvořili provozuschopnou soutěž. Poděkování si určitě zaslouží i vedení města Vsetín, když bylo ochotno už v tak složité situaci zapůjčit sypací vozy.

Už při seznamovacích jízdách bylo možné se hezky sklouznout, byť v momentě, kdy RZ 1, 4, 7 (původně) nebyla ani napsána a navíc nesjízdná, zase tak veselo nebylo. Vše se ale nakonec podařilo dohnat a naše posádka mohla odstartovat.

Ve Vsetíně nechyběl (byť pouze jako divák) nový mistr republiky v N2 a Junior2000 Jan Šlehofer, který přijel s Vlastíkem Reslem. „Ve čtvrtek jsme si dali společnou večeři a v pátek si celý den volali důležité informace, kluci byli obrovská opora – vlastně stejně jako celý rok. Navíc mě vzali na hokej na vsetínský zimák čímž mi splnili velké přání,“ popsal s úsměvem jezdec.

Ráno pěkně mrzlo, Honda byla obuta na sériové zimní pneumatiky BFGoodrich. RZ 1 tato zkouška byla kvůli havárii zrušena a odjeta jako volný průjezd. „Využili jsme toho k další kontrole rozpisu a doplnili místa s čistým ledem a aspoň jsme si vyzkoušeli pár míst na brzdy, Honza s Vlastíkem i tak fandili jako včera na hokeji,“ komentovali oba členové posádky.

RZ 2 první ostré kilometry v soutěži absolvovala posádka jen a pouze na jistotu, na Smékala s Černochem ale i tak najela přes půl minuty. Stejný příděl ale dostala od jiných posádek skupiny N. Hlavní ale bylo udržet se na cestě.

V servisu byl vůz přezut na zimní pneumatiky Nokian, BFGoodrich moc nepřesvědčily, bohužel, podle referencí všech, bezkonkurenční na tento povrch Barum OR32 k dispozici nebyly. Hlavní událostí ale bylo odstoupení Smékala s Černochem a tím pádem zisk mistrovského titulu ve skupině N pro rok 2006.

RZ 3 zmrzlé pasáže celkem povolili a dalo se i zrychlit a hlavně na brzdách využít fleků mokrého asfaltu. „Nokiany se osvědčili, oproti BFGoodrich sice na mokrém asfaltu dřív podkluzovaly, ale o to byly čitelnější a celkově se řídily lépe, Honza a Vlastík opět fandili a byli nepřehlédnutelní,“ zhodnotil jezdec. RZ 4 i zde převládly spíše pasáže s mokrým asfaltem. „Začali jsme si už víc věřit a přidali a i na časech se to odrazilo,“ popsal spolujezdec.

V servisu proběhla pouze běžná kontrola a rozloučení s Honzou a Vlastíkem, kteří řádně promrzlí vyrazili k domovu.

RZ 5 jela se opět jako volný průjezd. Začalo hustě chumelit.
RZ 6 poslední zkouška v soutěži a pro náš tým i v sezóně. Povrch tvořila souvislá vrstva čerstvého sněhu. „Už jsme to chtěli jen dojet, ale prakticky hned v začátku jsme měli obrovskou krizi, když jsme málem spadli z úzké hrázky ale ustáli to, asi ve dvou třetinách jsme dojeli vůz startující před námi (a děkujeme, že nás pustili). I přes to byl čas celkem solidní. Líto je nám Václava Stejskala s Josefem Králem, protože naprosto smolně vyměnili Barum OR32 za Nokiany, což byl vzhledem k nové vrstvě sněhu krok jednoznačně k horšímu,“ uzavřeli oba členové posádky.

„Celosezonní snažení je u konce a my chceme touto cestou poděkovat všem, kteří se podíleli na našem konečném výsledku – našim partnerům, realizačnímu týmu, mechanikům Sparrow racing teamu pod vedením pana Hrabce za dokonalou techniku, našim rodinám, fanouškům (kteří byli konkrétně na Vsetíně super) a samozřejmě soupeřům, protože jen díky jejich skvělým výkonům jsme se zrychlovali i my. Děkujeme!“

Komentářů celkem: 2
7. 11. 2006 14:211
0 0
Gratulace.smajlík
7. 11. 2006 17:522
0 0
Ahoj Vašku, moc gratuluju k titulu, je to super úspěch. DanR.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!