Gronholm slíbil, že se polepší

Marcus Gronholm uvedl, že se musí vyvarovat takových chyb, jaké se dopustil v Australské rally

V Australské rally definitivně ztratil šanci na vítězství v tomto podniku i v celém letošním seriálu MS již v první páteční RZ, při nadcházející Rally of New Zealand se takovýchto chyb podle svých slov musí vyvarovat.

„Musím si prostě dávat větší pozor, než při poslední Rally Australia, kde jsem havaroval hned na začátku závodu. Takové hloupé chyby se mi prostě stávat nesmějí,“ kritizuje sám sebe před odletem na Nový Zéland Marcus Gronhlom.

Poté, co se Gronholmovi již nepovede letos získat titul v hodnocení jezdců, koncentruje se on, i celý tým na to, aby se Fordu podařilo udržet náskok šestnácti bodů před Kronosem v Poháru konstruktérů. Týmu Ford se tento pohár podařilo vyhrát pouze jednou a to v roce 1979. „Je skvělé, že jsme v hodnocení týmů zatím na nejvyšší příčce. Na začátku sezóny jsme věděli, že nový Focus je velmi rychlý, ale nikdo nedokázal odhadnout jeho spolehlivost. A realita předčila všechna očekávání,“ má Marcus upřímnou radost. Oba piloti Fordu bodovali vždy ve všech soutěžích letošního MS kromě jedné. Marcus Gronhlom nedojel do cíle na Sardínii a Mikko Hirvonen v Argentině.

Velkými změnami prošla letos trať Rally of New Zealand. Servis a centrum celé rally se přesunuly z Aucklandu do města Hamilton. Změny ale podle pořadatelů nebudou mít žádný vliv na charakter tratí. Nadále mají patřit k nejhezčím tratím v celém MS, a u většiny pilotů jsou rychlostní zkoušky na Novém Zélandu i přes dlouhé cestování velmi oblíbené.

„Je to opravdu pro všechny z nás skoro nový podnik. Některé zkoušky se zde jely už v roce 1998, ale od té doby se hodně věcí změnilo, takže stejně budeme vytvářet úplně nový rozpis,“ říká Gronholm, který tu dokázal již třikrát zvítězit a dvakrát byl druhý.

Komentářů celkem: 2
Erik_WRC
12. 11. 2006 16:281
0 0
Drzim palce Marcus...GOOOO!!!!
13. 11. 2006 09:442
0 0
"...Takové hloupé chyby se mi prostě stávat nesmějí..." - už tato slova svědčí o velikosti Marcuse, slaboch by se ke svým chybám nikdy takto veřejně nepřiznal, spíš by je házel na všechny a všechno okolo. Jenom mi přijde škoda, že souboj ve značkách ovlivnil ten pád na kole - bylo by to zajímavější, ale co, je to život...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!