Tým OMV je připraven na Nový Zéland

Manfred Stohl a Ilka Minorová doufají po úspěchu v Austrálii v další umístění na stupních vítězů.

Manfred Stohl a Ilka Minorová doufají po úspěchu v Austrálii v další umístění na stupních vítězů.

OMV Peugeot Norway World Rally Team jde s důvěrou vstříc Rally Nový Zéland, která je předposledním podnikem mistrovství světa a koná se od 16. do 19.listopadu, tedy o nadcházejícím víkendu. Rakouské duo Manfred Stohl/Ilka Minorová je povzbuzeno umístěním z posledního závodu a chce opět bojovat o stupně nejvyšší. Také Norové Henning Solberg/Cato Menkerud chtějí po svém odstoupení v Austrálii znovu sbírat body. Manfred Stohl může být s dosavadním průběhem sezóny opravdu spokojený. Svůj cíl, tedy získat v bodování jezdců 40 bodů, si již dva závody před koncem sezóny vyplnil. „Vše, co nyní přijde je již jakýsi bonus. Můžeme být spokojení. Absolvovali jsme v naší první kompletní sezóně za volantem WRC některé nové závody, ale i závody na kterých jsme již několik let nestartovali,“ osvětluje čtyřiatřicetiletý Rakušan.

Stohl s Minorovou zejména věří v to, že tratě Propecia Rally New Zealand jsou svým charakterem velmi podobné těm, na kterých se rakouské dvojici týmu OMV tak dařilo. Třetí místo z Australské rally, kterého dosáhl Manfréd Stohl s Peugeotem 307 WRC týmu OMV Peugeot-Norway jej zároveň přiblížilo na rozdíl pouhých tří bodů k Danimu Sordovi, který je dosud na čtvrtém místě. Třetí letošní účast na stupních vítězů dodává sice hodně sebevědomí, ale všichni vědí, že Rally Nový Zéland bude velmi náročná. Ví to samozřejmě i Stohl: “Předpověď počasí hlásí na víkend dešťové přeháňky a slunečno. Ti kteří při volbě pneumatik ukáží nejen svojí odvahu, ale i šťastnou ruku, budou pak hodně vpředu." S trochou štěstí při pneumatikové loterii by se tak mohlo stát, že Stohl eliminuje Sordův náskok tří bodů a postoupí na celkové čtvrté místo.

Henning Solberg jde na start Rally Nový Zéland s notnou dávkou bojového ducha. Na svůj nedobrovolný výlet z trati v Austrálii ještě zcela nezapomněl. „Chtěl bych co nejdříve zhojit tuto jizvu na duši a proto se již nemohu dočkat odstartování Rally Nový Zéland,“ vysvětluje třiatřicetiletý norský pilot OMV Peugeot Norway WRT. Na rozdíl od Austrálie, není Solberg na Novém Zélandu nováčkem. Když o zemi ptáků kiwi začne vyprávět, zcela propadá atmosféře: „Prostě se mi líbí, když se jde rychle na věc. Wahanaga Coast patří jistě mezi nejhezčí a nejrazantnější rychlostní zkoušky v celém rallyovém cirkusu.“ Jaké to je stát na stupních vítězů si již Henning Solberg s Ceto Menkerundem vyzkoušeli při závodě v Turecku.

Rally Nový Zéland startuje již ve čtvrtek 16.listopadu v 19.30 místního času v Hamiltonu. Od pátku do neděle pak jezdci absolvují 17 rychlostních zkoušek o celkové délce 358,48 km. Celková délka soutěže i s přejezdy čítá 1.358,43 km a slavnostní vyhlášení by mělo proběhnout v neděli ve 14.30 místního času v Hamiltonu.

Komentářů celkem: 1
kuklík
15. 11. 2006 20:211
0 0
Celková dílka soutěže, smajlík snad délka né? Jinak už se těším.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!