KRESTA v Boloni bojuje se soupeři s nesrovnatelnou technikou

Pátečními tréninkovými jízdami a dnešními rozjížďkami ve skupině se boloňským vášnivým davům představil z předchozích ročníků oblíbený Roman Kresta

BOLOGNA – Pátečními tréninkovými jízdami a dnešními rozjížďkami ve skupině se boloňským vášnivým davům představil z předchozích ročníků oblíbený Roman Kresta, výjimečně startující na pozvání organizátorů se starou verzí vozu Toyota Corolla WRC. Jedoucí s jednoznačně nejstarším privátním speciálem ze všech, 27-letý Kresta divákům nabídl skvělou podívanou, byť dnes nevyhrál ani jednu z rozjížděk.

„Již po prvních tréninkových jízdách mi bylo jasné, že s mým pět a půl roku starým vozem na své konkurenty, pilotující tovární speciály a nebo špičkové privátní vozy v loňských nebo předloňských specifikací, nemohu stačit, ani kdybych uměl kouzlit. To mi ale nebrání v tom, abych celou soutěž pojal jako velkou show a pobavil místní nadšence, kteří přijeli nejen z celé Itálie, ale i různých koutů Evropy. Dnes jsem postupně prohrál s Gardemeisterem, Gronholmem a Navarrou, zítra pojedu proti zbývajícím jezdcům,“ řekl realisticky naladěný Kresta.

Stejně jako v pátek a v sobotu, i v neděli Kresta usedne do kokpitu zastaralé Corolly organizátorů rallysprintu. „Například Petter Solberg nastoupí s vozem, který je o pět generací dále a podobně na tom jsou všichni ostatní. Nezávisle na konkurenceschopnosti vozu jedu každou rozjížďku naplno a jsem rád, že se místní fanouškové baví,“ poznamenal Kresta.

Do zítřejších semifinále a finále se mohou jezdci probojovat pouze křížovým způsobem, když na sebe narazí čtvrtý z první skupiny proti nejlepšímu jezdci ze skupiny druhé, třetí proti druhému a naopak. Vítěz boloňského sprintu, jehož rozjížďky jezdci absolvují vždy na tři kola na smíšeném povrchu, bude znám v neděli v 17:45 odpoledne.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!