Stohl vyzývá Sorda na souboj

Po třetích místech na Zélandu a v Austrálii je Manfred Stohl horkým kandidátem na stupně vítězů i ve Walesu.

Po třetích místech na Zélandu a v Austrálii je Manfred Stohl horkým kandidátem na stupně vítězů i ve Walesu.

Čtyřiatřicetiletý pilot OMV se může na britských ostrovech pochlubit skvělou bilancí. Poslední tři vystoupení zde zakončil vždy na bodech za 7., 8. a 5. místo. V letech 1998 a 2000 pak zvítězil v hodnocení PWRC.

Motivace pro letošní vydání Wales Rally GB tkví zejména v souboji se španělským mladíkem ve službách Citroenu Dani Sordem. K jeho překonání musí získat Stohl o dva body více, než jeho rival. „Wales Rally GB mi opravdu sedí. Mám rád tamní podmínky a vím, že tady umím jet rychle. Je dobře, že máme před očima jasný cíl, zůstáváme pořád v napětí. Samozřejmě bych také chtěl závěr sezóny oslavit dobrým umístěním, nejlépe na stupních vítězů,“ osvětluje Stohl.

Pro týmového kolegu Henninga Solberga se poslední závody nevyvíjely zcela dle představ. I navzdory tomu však třiatřicetiletý Nor neztrácí nic ze svého všudypřítomného humoru. Neztrácí ani na rychlosti. V Austrálii i na Novém Zélandu zajel několik skvělých časů. Ve Walesu si chce tento pilot OMV přidat na konto nějaké body. Toho času je s pětadvaceti body na osmém místě v celkovém hodnocení mistrovství světa. Na dosah je Xavier Pons. Každopádně by se mělo jednat o poklidné zakončení letošní sezóny. „Jezdíme v opravdu vysokém tempu a to si bohužel někdy žádá oběti. Ovšem jedině tímto způsobem se dá stačit špičce. Pro nás je důležité najít hranice. Dosáhli jsme již velice slušných výsledků. Ve Wales Rally GB bychom chtěli na naše úspěchy navázat,“ vysvětluje jasně Solberg.

Ve Walesu tedy budou moci oba piloti OMV týmu ukázat naplno své umění. Letošní rok je pro oba celkem úspěšný. Průměr 7,3 bodu na závod je rozhodně příslibem do budoucna a Bozian Racing si tak může na svoje konto připsat nejúspěšnější sezónu ve své historii. Tým OMV Peugeot Norway World Rally Team je také se ziskem 80 bodů jasným favoritem mezi týmy M2.

Komentářů celkem: 3
27. 11. 2006 19:501
0 0
Přihlášen je rekordní počet posádek; 118 ze 32 zemí. Pro Stohla je to možná poslední šance získat angažmá pro r. 2007.
27. 11. 2006 20:172
0 0
doufám, že manfred sorda porazí
27. 11. 2006 20:383
0 0
to Jaryn: Lépe než klikat na smajlíky je něco napsat, jako např. ty. Já také doufám. Manfred je v obrovským laufu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!