Lumír Firla chce pobavit diváky

Poté, co si vybral vrchovatý kopec smůly na Würth Partr Sprintrally, se Lumír Firla rozloučí s letošní soutěžáckou sezónou v Praze.
Poté co si vybral vrchovatý kopec smůly na Würth-Partr Sprintrally ve Vsetíne se Lumír Firla startující s podporou serveru eWRC.CZ po měsíční přestávce rozloučí s letošní soutěžáckou sezónou na Pražském Rallysprintu.

Pražská soutěž bude znamenat nejen loučení s letošní sezónou, ale současně také se žlutým Lancerem Evo 6, který odváděl v týmových barvách skvělou službu a v podstatě jen jednou si postavil hlavu. Bohužel právě na uplynulém sprintu ve Vsetíně, kde nechal kluky na holičkách kvůli závadě jejiž rozsah se dal po finanční stránce specifikovat hodnotou "pár korun".


Foto: Petr Sagner – eWRC.CZ

Podruhé v letošním roce bude po Lumírově boku chybět stálý mitfára Pavel Švajda, který jej s výjimkou Labské Trotina Rally navigoval po celou sezónu. Pavel však přímo v Praze chybět nebude. Pro tentokrát však část svých zkušeností a povinností předá týmovému manažéru Patricku Gillarovi a bude se snažit jej zasvětit do tajů rozpisu a dalších činností spojených s prací těch, kteří sedí v té níže ukotvené sedačce. Ze zmíněných indicií tedy vyplývá, že Patrick pro pražské vystoupení týmu vymění celoroční práci v „zákulisí“ za roli spolujezdce přímo v závodě.
„V podstatě si chci vyzkoušet to na co celý rok „shora“ dohlížím“ říká Patrick Gillar. „Kluci mou premiéru berou vážně, i když tentokrát nejde o mistrovské body. Celý rok je honím aby přidali, když si myslím že by to mohlo jít ještě o něco rychleji, i když Lumír s Pavlem v tu chvíli tvrdí, že to už prostě rychleji nejde. Teď se oba těší, až to zažiju na vlastní kůži a Lumír slibuje, že pojede opravdu rychle – tak abych si nemusel stěžovat. Určitě bude dobré mít takovou zkušenost za sebou. V nové roli se chci hlavně pořádně svézt. O výsledek až tolik nejde.“


Foto: Petr Sagner – eWRC.CZ

„Pojedeme hlavně tak, ať to baví lidi“ hlásí Lumír Firla. „Když příjde nějaký pěkný výsledek, nebudeme se jistě zlobit, ale není to náš primární cíl pro tento závod. Důležité bude, abychom dojeli až na cílovou rampu, neublížili sobě ani autu a pěkně se svezli“

Pražský Rallysprint je již po několik sezón pomyslnou třešničkou na dortu soutěžácké sezóny a Lumír Firla i celý tým berou svou účast na tomto podniku, kde je umožněno startovat jen omezenému počtu posádek jako jistou formu ocenění za jejich letošní účinkování v šampionátu Sprintrallye.

Všem příznivcům automobilových soutěží, kteří se rozhodnou trávit první prosincovou sobotu podél trati Lumír s Patrickem vzkazují: „Dobře se bavte a užijte si to. Pojedeme pro Vás“.

Komentářů celkem: 3
alean
2. 12. 2006 01:181
0 0
Go Lumír Go -uvidíme se v Praze
2. 12. 2006 17:162
0 0
NO nás teda moc nepobavil možná tím uskákaným stylem :D
2. 12. 2006 19:043
0 0
jel moc dobře
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!