Bude do konce týdne jasno?

Pro sezónu 2007 v MS jsou rozdána pouze všechna místa v továrních týmech. O zbylá místa se piloti poperou do konce tohoto týdne.

Jednání jsou v plném proudu. Pro sezónu 2007 v Mistrovství světa jsou rozdána pouze všechna auta v továrních týmech Citroen, Ford a Subaru. O zbylá místa se piloti poperou do konce tohoto týdne. V servisní zóně Wales Rally GB, posledního podniku MS 2006, se tentokrát neopravovala pouze auta, ale ještě mnohem důležitější byla jednání o příští sezóně. Snad u všech týmů probíhala jednání o další, nebo nové spolupráci. Volných míst již není mnoho. Dnes, tři dny před termínem, kdy se nejpozději musí poslat přihlášky na sezónu 2007 do sídla FIA, je v podstatě jisté jen to, kdo obsadí místa v továrních týmech.


U Fordu nemají důvod nic měnit, i v roce 2007 pojedou dvě finské posádky

Mistr světa Sebastien Loeb bude jasnou jedničkou u Citroenu, který se po roční přestávce vrací do seriálu MS. Jako dvojka pojede všech šestnáct závodů překvapení první poloviny letošní sezóny, Dani Sordo. U Fordu nemají důvod po zisku poháru konstruktérů nic měnit, a tak i v příštím roce do Focusů WRC budou usedat Marcus Grönholm a Mikko Hirvonen. Ani u Subaru nedošlo ke změnám a příští rok znovu uvidíme v modrých Imprezách Pettera Solberga a Chrise Atkinsona.

Mnohem napínavější ale je otázka, kdo se usadí do vozů týmů M2. M-Sport nasadí určitě dva týmy a čtyři nové Focusy, z nichž ale již tři jsou pevně obsazeny Matthew Wilsonem, Henningem Solbergem a Luis-Perez Compancem. Ve čtvrtém voze by se mělo střídat více jezdců, mezi nimi i hvězda letošního Setkání mistrů v Sosnové, Toni Gardemeister. Nic není ještě jisté ohledně plánovaného týmu M2 u Subaru, ani u Kronosu, popřípadě u M2 týmu s vozy Mitsubishi.


Takto zbarvenou Fabii WRC v příštím roce již neuvidíme

Stále také není jasné, kde pojede Manfred Stohl. Rakušan se mnohokrát zmínil o tom, že by rád pokračoval s Bozianem a Peugeotem 307 WRC. Ale také se jeví možnost, že se Manfred vrátí do Kronosu a pojede s Xsarou WRC, později v sezóně možná dokonce i s C4 WRC. Mluví se i o čistě rakouském týmu, kde by usedali za volant Stohl a mladý Andreas Aigner. Německý server www.rallye-magazin.de dnes napsal, že Armin Schwarz hledá pro Aignera jinou alternativu poté, co Škoda neprodloužila Arminovi a jeho RedBullu smlouvu na příští sezónu s vysvětlením, že chce veškerou podporu dávat pouze Janu Kopeckému a možná týmu First, pokud za ně pojede Francois Duval. Jedna z možností je i změna kategorie a start Andrease Aignera v seriálu PCWRC.

Komentářů celkem: 22
13. 12. 2006 18:2621
0 0
BIGMIKE:Petter Solberg je hvězda a Atkinson letos jezdil to samé,pro mě zklamáním rozhodně nebyl.
14. 12. 2006 10:2422
0 0
Nevíte někdo jestli už je znám kalendář MS a MČR.Nemužu ho nikde najít.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!