4. 1. 2007 00:00 − 3099× − 41

FIA pracuje na inovaci pravidel

FIA chce opět svým zásahem do pravidel přispět ke snížení nákladů a zvýšení atraktivity seriálu mistrovství světa.

FIA chce opět svým zásahem do pravidel přispět ke snížení finančních nákladů a zvýšení atraktivity seriálu mistrovství světa.

Vedle tolik diskutovaného úplného zrušení vozů specifikace WRC, mohlo by brzy dojít k dramatickým změnám v rozsahu použitého servisu. Rally-komise FIA proto momentálně diskutuje o návrzích, které například žádají, aby byly týmy "penalizovány" jednou sekundou za každou minutu strávenou v servisu.


Morrie Chandler – předseda rally komise FIA

Tento krok by měl vést výrobce k tomu, aby napříště používali ve svých vozech komponenty s delší životností a snižovali tak náklady. Kritici této myšlenky se naopak obávají toho, že se rally bude nadále rozhodovat víc v servisním parku než na tratích rychlostních zkoušek.

Současně přišlo na přetřes i známé téma "dovažování". Podobný systém známe z okruhových závodů. Čím je jezdec úspěšnější, tím větší zátěž do vozu by dostal. Něco podobného, co předvedl Sebastien Loeb v minulé sezóně by tedy již nebylo tak snadné. Tento krok by dle činovníků z FIA s jistotou přinesl do závodů více napětí a vyrovnal by šance.

Komentářů celkem: 41
mecirek
5. 1. 2007 22:1441
0 0
luskasmcl. podivej se od doby kdy se po světě rozšířili peníze, si lidé ustavičně stěžují že nejsou. jak je možné že když byly WRC povoleny tak u nás jezdilo až 18 WRC a jaké to stálo peníze. čím budou auta v rally levnější tím bude klesat zajém. věř mi. my lidé jme hrozní tvorové. láká nás to co je drahé a co nemůžeme jen tak mít. aby jsme těm druhým dokázaly, že mi na to máme. proč jsou F1 populární??!!! porože jsou drahé. neco vyjímečného chápeš!!!!!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!