Přejímkový maratón skončil

V poslední den přejímek na Rallye Lisabon – Dakar 2007 dorazil tým BMW X-Raid s Němkou Juttou Kleinschmidt.

V poslední den přejímek na Rallye Lisabon – Dakar 2007 dorazil tým BMW X-Raid s Němkou Juttou Kleinschmidt, jedinou ženou, která dokázala vyhrát Dakar, Nasserem Al Attiyahem z Kataru, loňským mistrem světa v kategorii produkčních vozů v klasických rallye a samozřejmě nechyběla ani třetí akvizice tohoto týmu, extrémní lyžař Francouz Guerlain Chicherit.


Nasser Saleh Al Attiyah (Foto: Radka Dvořáková/RSM Group), Syndiely Wade (Foto: Michael Krejska/RSM Group).

Mnohem větší rozruch zavládl ale až po obědě, kdy se na přejímku přiřítil Američan Robby Gordon s „trophy truckem“ Hummer. Černá bestie byla okamžitě v obležení fotografů a filmařů a zcela jistě k tomu přispěl i nádherný zvuk vidlicového osmiválce tohoto monstra. Usměvavý Robby nestačil rozdávat podpisy a odpovídat na otázky novinářů a jen stěží se protlačil na formální přejímku. Univerzální jezdec, který dokáže vyhrávat pouštní závody i v seriálu NASCAR na oválech startuje na Dakaru potřetí.


Vlastimil Vildman, Martin Macík, Jiří Žák (Foto: Michael Krejska/RSM Group).

Ještě v ranních hodinách se na přejímce objevil i vůz Mitsubishi české posádky Zapletal/Janáček a krátce po nich přijel i Petr Jerie se svým speciálem Proto. Na dnešní den měli naplánované přejímky i další naši jezdci z „těžké vozby“. Posádka Martina Macíka s vozem Liaz a dvě Tatry, které budou pilotovat Tomáš Tomeček a Brazilec André De Azevedo. Dlouho čekaly desítky novinářů na příjezd nenápadného Nissanu, kterému pořadatelé přidělili startovní číslo 408. Za jeho volantem totiž pojede půvabná Syndiely Wade, dcera senegalského prezidenta. Je to její celkově třetí Dakar a už ukázala, že jí dlouhé maratóny opravdu sedí.

Komentářů celkem: 1
6. 1. 2007 05:171
0 0
Precteno a secteno...no proste super info,diky
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!