Velká výzva pro tým OMV Kronos Citroen

Manfred Stohl chce vylepšit svou bilanci v Monte Carlu, poprvé bude na soutěž testovat i v noci.

Tým OMV Kronos Citroen se nachází v poslední fázi připrav na Rally Monte Carlo. Před startem této soutěže ale posádku Stohl – Minor čeká v neděli test v okolí Lyonu. A úplně poprvé čeká rakouskou posádku testování i v noci.

Manfred Stohl bude na Rally Monte Carlo startovat již podeváté. Ale letošní ročník nemá s těmi minulými nic společného – soutěž se odehraje přibližně o 400 kilometrů severněji. V těchto končinách se jelo naposledy v roce 1997. Tehdy sice rakouský jezdec již na startu byl, ale přesto tento fakt dle vlastních slov nelze považovat za výhodu. "To bylo před deseti lety, po tak dlouhé době si nelze rychlostní zkoušky pamatovat. A na základně našich podkladů víme, že se pojede i na úplně jiné trati. Pro mě je tato soutěž stejně nová jako pro všechny ostatní. To ale neznamená, že by to pro mě byla nevýhoda," řekl Manfred Stohl.

A ačkoliv Manfred Stohl s Citroenem Xsara již absolvoval v roce 2005 deset soutěží, tak i přesto bude pro něj letošní ročník velkou výzvou. "Před dvěma lety jsem zde byl šestý, minulý rok pak čvrtý. Je tedy jasné, že letos se chci umístit na stupních vítězů."


Manfred Stohl na Rally Monte Carlo 2005

"Vůz z roku 2005 nelze s tímto vůbec srovnávat. Test začneme se základním nastavením Sebastiena Loeba z minulého roku a doufáme, že se nám podaří přiblížit se optimálnímu nastavení vozu," řekl rakouský jezdec. Poprvé se bude testovat i za tmy, protože ve čtvrtek čekají na jezdce dvě rychlostní zkoušky v noci. "Není špatné si zvyknout na podmínky za tmy – jsem schopen v každé chvíli jet na 98 % mé normální rychlosti. Je jedno za jakého počasí a při jakých podmínkách trati. Z tohoto důvodu by mi těžké podmínky mohly vyhovovat." Předpověď ale slibuje suchou trať a vypočitatelné podmínky. "V tom případě je zapotřebí jet na 102 %. Sice to je již nad limitem, ale jedině tak lze být mezi absolutní špičkou."

Šéf týmu Marc van Dalen k tomu říká: "Minulý rok jsme měli díky zisku titulu Sebastienem Loebem a druhým místem mezi týmu mimořádně skvělou sezónu. Jsem ale přesvědčen, že i letos můžeme dosáhnout mnoha dobrých výsledků a postarat se o nějaké to překvapení. Vůz je perfektní, tým pracuje bezvadně a o kvalitách Manfreda a Ilky jsem také přesvědčen. Právě na Monte je možné vše a samozřejmě budeme usilovat o umístění na stupních vítězů."

Komentářů celkem: 5
13. 1. 2007 20:531
0 0
Tak doufám, že se ti Manfrede povede premiéra na jedničku :o)
13. 1. 2007 22:052
0 0
Líbí se mi přístup Manfreda.Je to 102% profík.Ví že se musí rvát a že jinak nemá smysl jezdit.Doufám že se mu bude dařit.Moc mu fandím!Doufám že budou pěkné závody a ne zas jen Seb a Marcus.
sloní kýta
13. 1. 2007 22:443
0 0
Přihřeji si svoji polívčičku; když Manfred tvrdí, že tento vůz, s kterým bude startovat, se nedá vůbec srovnat s tím co jel v roce 2005, tím více si cením výsledků Toniho Gardemaistra na Xsaře roku 2003, jichž loni dosáhl.
13. 1. 2007 22:544
0 0
Kýto: nebyl to spíš ročník 02? Auto se kterým pojede Galli?
sloní kýta
14. 1. 2007 01:505
0 0
Jsem velkorysý - rok sem, rok tam....
Ale šlo by to dohledat, vyfiltrovat (kdybych to uměl), byla o tom zmínka kolem Dojčland rallye ´06. Ovšem kdyby ano, tím větší moje poklona pro něj.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!