Stohl: je to lepší, než jsme čekali

Absolvoval pouze jeden krátký seznamovací test s Xsarou. O to více je spokojen se svým výsledkem po prvních dvou RZ

Manfred Stohl absolvoval pouze krátký seznamovací test před startem do letošní sezóny. O to více je spokojen se svým výsledkem po prvních dvou rychlostních zkouškách. Po prvních testech, které proběhly minulou neděli, bylo na rakouském jezdci vidět, že si dělá starosti, zda dokáže s novým vozem jet ihned naplno. Ale již po shakedownu, který se konal ve čtvrtek dopoledne, měl mnohem lepší náladu. Zajel zde čtvrtý čas a dosáhl tak výsledku, se kterým ani on sám vůbec nepočítal.

„S autem se mi daří sžívat mnohem rychleji, než jsem očekával. Ale ještě je před námi velký kus práce. Musíme zjistit, kde jsou hranice Xsary WRC, ale bez toho, abychom někde skončili mimo trať,“ vysvětluje Stohl.

Ve večerních hodinách pak na jezdce čekaly po první dvě noční rychlostní zkoušky od roku 1997. Posádka týmu OMV Stohl/Minor zvládla těchto celkem 46,4 soutěžních kilometrů zcela bez problémů a je na sedmém místě se ztrátou jedné minuty na vedoucího Loeba.

„Byl to pro nás opravdu dobrý začátek. A to i přesto, že suchý asfalt rozhodně nepatří mezi mé oblíbené povrchy, tak jsme dosáhli uspokojivého umístění. Pro nás je teď opravdu důležitý každý ujetý kilometr, protože se toho hodně učíme. A s každým ujetým kilometrem očekávám, že se náš výkon bude zlepšovat. Proto nepojedeme v pátek s maximálním rizikem, i když určitě chceme dosáhnout na bodované umístění,“ zhodnotil Manfred Stohl současnou situaci.

Komentářů celkem: 1
Tomáš Palíšek
20. 1. 2007 14:161
0 0
Pěkné foto.Ale víc mu to slušelo v OMW Pequeot.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!