2. 6. 2004 00:00 − 2337× − 0

Vydařený krumlovský víkend

Životního úspěchu dosáhla při čtvrtém podniku Mezinárodního mistrovství České republiky SEAT Rally v Českém Krumlově posádka Milan Kneifel – Jaroslav Blažek.

PEGAS Rally Team – Tisková informace č. 3/2004

<>iŽivotního úspěchu dosáhla při čtvrtém podniku Mezinárodního mistrovství České republiky SEAT Rally v Českém Krumlově posádka Milan Kneifel – Jaroslav Blažek. Kromě vítězství ve třídě A6 vystoupila i na stupně vítězů v nabité skupině A, kde podlehla pouze silným dvoulitrům Josefa Petáka a Dušana Kouřila.

Krumlovská soutěž má v kariéře Milana Kneifela nezastupitelné místo. Na rychlých, ale velmi zrádných tratích se mu vždy dařilo, ze čtyř předešlých startů stál dvakrát na nejvyšším stupni třídy, jednou dojel třetí a nikdy nezapomene ani na smolnou havárii na okruhu v Římově. I přes relativní znalost prostředí, přesto začala zlínská dvojice více na jistotu. „Na Tisovce jsme zajeli třetí čas, Brynda a zejména krumlovský Kundrát vstoupili do soutěže velmi rychle. Přesto jsem si věřil, že naše šance ještě přijde. To se nakonec potvrdilo vítězstvím na RZ2 Přídolí, které nás katapultovalo do čela. Zároveň po havárii chyběl ve výsledcích Kundrát, technika začala zlobit i Bryndu,“ vzpomněl na první kilometry Kneifel. Ani drobná jezdecká chyba na RZ4 nepřipravila dvojici PEGAS Rally Teamu o vedení, závěr etapy pak byl zcela v jejich režii. Dominovali nejen druhému průjezdu zrádné Tisovky, ale rovněž oběma nočním vložkám v okolí Krumlova a svému nejbližšímu soupeři Hondovi odskočili na rozdíl necelých padesáti sekund. „Postupně jsme zrychlovali a slušné časy v druhých průjezdech toho byly důkazem. Nepřestával jsem však myslel ani na techniku, takže jsem hlavně proslulé krumlovské horizonty trochu prodal. I když nás nezajímala klasifikace skupiny A, zde nám patřilo čtvrté místo před octavií Vladimíra Bergera,“ řekl v cíli prvního dne zlínský pilot.

Do druhé etapy vstoupili slabším časem na Malontech, kdy druhý Honda „ukrojil“ z jejich náskoku šestnáct sekund. Kneifela s Blažkem to však nerozhodilo, věděli, kde hledat příčiny. Když při druhém průjezdu Hondu o třináct sekund porazili a jejich náskok v čele se přehoupl přes minutu, zlínská dvojice začala věřit, že vše dobře dopadne. „Druhé Malonty nám vyšly dokonale a doufal jsem, že v poslední části bude bezchybně fungovat i vůz. Ten byl opět výtečně připraven, po celou soutěž jsem neměli jediný problém a tímto bych chtěl mechanikům kolem Vlastimila Brůzla za jejich práci poděkovat. I když nás nezajímala skupina A a věděli jsme, že nás pro Římovu přeskočil Skoupil, poslední vložku jsem nakonec nevypustil. Když jsem na trati viděl Šínův peugeot, okamžitě jsem začal uvažovat o třetím místě mezi áčky a zbytek vložky zatáhl. Podařilo se nám tak Skoupila porazit a třetí příčka ve skupině A byla takovou třešničkou na dortu na vydařené krumlovské soutěži,“ zhodnotil závěr Kneifel.

Kneifel s Blažkem tak navázali na předešlé krumlovské úspěchy a potvrdili i svou letošní skvělou formu. „Do Českého Krumlova se vždy velmi rád vracím. Tisovka, Zátoň, Malonty a v posledních letech Kohout patří k perlám českých tratí. Jsou velmi náročné a drobné zaváhání většinou končí havárií. Jedinou výhradu bych měl ke zbytečnému rannímu přejezdu do servisní zóny v Českých Budějovicích. Určitě se situace dala řešit podobně jako v první etapě, tedy zónou pro výměnu pneumatik. Jinak ale musím před organizátory smeknout, neboť krumlovský tým odvádí rok od roku lepší práci,“ řekl závěrem Kneifel.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!