Mads Østberg má před sebou 7 závodů MS

Velký norský talent Mads Østberg se letos zúčastní všech evropských závodů MS na šotolině a na sněhu.

Velký norský talent Mads Østberg se letos zúčastní všech evropských závodů MS na šotolině a na sněhu. Po Švédsku a domácím Norsku ho čekají ještě Portugalsko, Sardínie, Řecko, Finsko a Wales.

Dvacetiletý Nor bude řídit svůj oblíbený vůz Subaru Impreza WRC, pro letošek specifikace S10. Na přípravu vozu bude dohlížet samotný tým Prodrive provozující i tovární vozy.

Graham Pew, obchodní ředitel týmu Prodrive, k tomu říká: "Mads je jeden z největších talentů v rally a splňuje tak filozofii Subaru o podpoře talentovaných mladých jezdců. Díky programu s vozem WRC bude moci soupeřit s nejlepšími jezdci na světě, včetně Pettera Solberga."

Ač je Mads ještě hodně mladý, má už za sebou hodně závodů s vozem WRC. Kromě tří loňských účastí v MS (Švédsko, Finsko, Wales) totiž s vozem Impreza WRC jezdí i norský šampionát a další soutěže. Mimochodem, první letošní závod norského šampionátu Mads vyhrál.

Komentářů celkem: 13
26. 1. 2007 11:531
0 0
klucina a taka podpora proc unas to neni taky tak kde by byli prokop valda pech kresta minarik atd!!!!!!!!!!!!!!!!
26. 1. 2007 11:582
0 0
To Depuis: protože nejsme tak bohatí jako Norsko smajlík
26. 1. 2007 12:573
0 0
Svou roli bude určitě hrát i to že je zvyklý jezdit na bordelu. Má větší šanci prosadit se v MS než naši jezdci co se učí jen na asfaltu a je pak těžké to dohánět.
26. 1. 2007 13:054
0 0
To Depuis:Myslim ze by byli tam kde jsou ted!!Teda myslim jezdecky!!!Martin jde furt nahoru,Valdovi je jedno s čim jede(vždycky je to pěkny koukani)Véna se už zastavil a to co jede mu na náš mistrák bude stačit ještě min.2 sezony!Roman nam za tyden ukaže jinou ligu,a u Mini si nejak nejsem jistej že mu ta šPUNTOvka sedla!!!Ale souhlasim s tebou že s podporou takovyho teamu jako je Prodrive jde všechno snáze!!No tak uvidime co nam mladej norskej talent předvede???Držím palce at se chytne.....
26. 1. 2007 13:165
0 0
Jasna trojka do buducna!!! Presne bude zacinat ako Petter u Subabaru!!!
26. 1. 2007 14:306
0 0
Solberg začínal na Focusu v roce 99
26. 1. 2007 17:057
0 0
Přesně tak - Solberg začínal "neplánovaně", narychlo u Fordu na Safari!
26. 1. 2007 23:118
0 0
To 100P: Ono to není jen v penězích.Sleduju Norsko v rally velmi pozorně.Stačí se jen podívat při Rally Bohemia,jak to vše funguje.Johnny Haugland má školu,kde naděje učí a jezdí s nimi na závody,aby jim radil i tam.Dále je tam Glenn Larsen a spousta dalších,kteří to nějak vedou.A jde o všechny kategorie.U nás je to jen Fabia Cup (a díky za to),ale z této kategorie už není nic takhle organizované a to je ten problém.
V Norsku byly Almera-Cup,Peugeot-Cup,Impreza Cup.
27. 1. 2007 02:049
0 0
Takovej xxx Cup musi nekdo podporovat a v dobach kdy u nas jezdilo na domacich soutezich 15 wrc jako v MS by byl kazdej uplnej blazen cpat prachy do neceho co nikoho netahne, kazdyho zajimalo max 20 aut a pak presun na dalsi rz, na Ct ukazali prvni tri a ostatni media max prvniho tak si nic nenamlouvejme. Mimochodem WRC muzou u nas po rocni prestavce zas startovat. Pochybuju ze se ta era vrati a ty auta docela postradam ale necham se prekvapit na co zas budem nadavat letos
27. 1. 2007 15:5910
0 0
to mikal: To je asi teda problém fanouškůsmajlík)) Víš,oni ty pohárový auta závodí teď i předtím a stále tam jsou WRC-čka.Máš pravdu,někdo to musí podporovat,ale nemyslím si,že těch peněz je v Norsku víc než u nás.My jsme národ,kterej se vždy ohrazuje penězma,ale těma to v tomto případě není.Jinak třeba na Bohemce Haugland radil i lotyši Dominikasu Butvilasovi a s Larsenovým týmem byl hodně vidět.Čekal bych spíš rady od někoho od nás.Když byli na šejku policajti kvůli někomu z týmu Butvilase,nikdo se ani nešel zeptat,co je za problém a řešili to jen oni,to mě trochu zarazilo,když se jede v Čechách,čekal bych pomoc spíše od nás.
27. 1. 2007 16:4711
0 0
to Gill: jiste ze mas pravdu s tim ze tu nikdo takovej neni jako je Haugland a penize s tim nemaj nic spolecnyho a to je mrzuty. Ja jen chtel rict ze by bylo dobry mit vic capu nebo jak to podporoval Matador ale musi to nekoho zajimat. Konstatoval jsem ze u nas po odjeti WRCu uz u trati bylo prazdno tak komu se chces prezentovat to mas jako v MS Kopec dojede 8 a na eurosportu je videt za 4 dny tak 3x po dvou sekundach to pak musi byt sponzor odvazanej jak byl videt a tam o prachy jde ne ze ne. Problem fanousku je ted cap Misaku u nas ale verim ze se to zlepsi :o) ale i kdyz WRCa muzou zas bodovat v absolutnim poradi MMCR tak pochybuju ze se vrati :o(
27. 1. 2007 22:5012
0 0
mikal: já tomu taky nějak nerozumím.Proč média a drtivou většinu diváků zajímá jen nejvýkonnější třída:-(Kolikrát je nejlepší průjezd od Feldy nebo historika.Já sleduju vše od začátku až do posledního.Místo 5 průjezdů vidím sice 2-3,ale mám z toho mnohem víc.Jednou jsem takhle jezdil z místa na místo...neměl jsem auto v té době...a bylo to naprd.Narychlo hledat místo,kde stojí už dávno mraky lidí a vidíš stejně prdlajs.Takhle jsem na místě i hodinu před průjezdem a vyberu si nejlepší místo.
29. 1. 2007 12:2813
0 0
Myslím že nejlíp to má vymyšlené hrdinka pro mladého... pošle ho k makinenovi do školy a aby jezdil ve finsku. Pak z něj bude extratřída...! Nebo tak nějak se o tom psalo, že s něho chce mít mistra světa v rally.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!