OMV Kronos Citroen poprvé s dvěma vozy

Na Švédské rally se v týmu OMV Kronos poprvé představí vedle Manfreda Stohla i Daniel Carlsson.

Daniel Carlsson zažije ve Švédsku rovnou dvě premiéry. Tou první bude jízda s novým spolujezdcem Denisem Giraudetem. Tou druhou pak start s Citroenem Xsara WRC týmu Kronos. "Ještě jsem neměl příliš příležitostí se s novým vozem svézt. Ale jsem si jist, že budeme s Xsarou dobře vycházet. Určitě je výhodou, že mou první soutěží s tímto vozem bude má domácí Švédská rally. A jsem přesvědčen, že za dva týdny v Norsku budeme ještě lepší. Ale již ve Švédsku chci před mými fanoušky bojovat o umístění na stupních vítězů. Jejich podpora mě motivuje k nejlepším výkonům."

Manfred Stohl ještě ve Švédsku nikdy moc štěstí neměl. V roce 2004 musel rakouský jezdec odstoupit již po shakedownu, ve kterém naboural své Mitsubishi. Minulý rok byl Manfred po deseti rychlostních zkouškách na pátém místě, ale po havárii musel použít pravidlo Superally a zapomenout na dobré umístění. Letos chce posádka Stohl – Minor dopadnout lépe: "V zásadě jezdím na sněhu rád. Bohužel se mi ale ještě nikdy nepodařilo zde zajet dobrý výsledek. Ale jsem přesvědčen, že tento víkend budeme bojovat o body. Xsara WRC je absolutně konkurenceschopná, záleží jen na nás. Doufám, že se nám to povede, protože mám tuhle rally rád." Ještě před začátkem seznamovacích jízd v úterý absolvoval Stohl společně s Carlssonem jednodenní test na sněhu.

I Marc van Dalen, šéf týmu OMV Kronos Citroen, je před druhou soutěží mistrovství světa 2007 optimistický. Počítá s umístěním na stupních vítězů, protože jak posádka Carlsson – Giraudet, tak i posádka Stohl – Minor mají na toto umístění potenciál. "Pro Rally Monte Carlo byl čas na přípravu příliš krátký. Nyní jsme ale již perfektně připraveni a těšíme se na Švédskou rally. Daniel již dokázal, že je zde schopen se umístit mezi prvními třemi. A Manfred jako Rakušan umí jistě také jezdit na sněhu. Dále chceme získat další body do hodnocení týmů." Momentálně je tým OMV Kronos Citroen se dvěma body na čtvrtém místě, ale v Monte Carlu bodoval za tým jen Manfred Stohl.

Komentářů celkem: 2
6. 2. 2007 13:00
0 0
Podle těch prohlášení jezdců před závodama by měli udělat stupně vítězů tak pro 5-7 jezdců smajlík)) Ale je dobře, že WRC podle startovních listin je dost...smajlík
6. 2. 2007 17:41
0 0
to může byt pekná podívana jen kdybych na to měl kde koukat
tolik WRCu
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!