Štěstí pro Carlssona, smůla pro Stohla

Daniel Carlsson dojel v Norsku sedmý, zatímco Manfred Stohl na poslední zkoušce ztratil deset minut.

Daniel Carlsson se poslední den Norské rally ještě dostal na bodované příčky. Švédský jezdec profitoval z velkých ztrát jak Xaviera Ponsa, tak i týmového kolegy Manfreda Stohla. Do cíle tak dojel sedmý a připsal si dva body do hodnocení mistrovství světa.

"Ze soboty na neděli jsme změnili nastavení vozu a potom to bylo trochu lepší. Pro mě je to znamení, že si začínáme rozumět s Xsarou WRC a že absolvované kilometry nebyly zbytečné," řekl Daniel Carlsson. "Že jsme nakonec předjeli Ponse mě velmi těší. Díky sedmému místu pro nás tato soutěž nakonec dobře dopadla." V Mexiku bude Daniel Carlsson chybět a účastní se až Portugalské rally koncem března.

Manfredu Stohlovi se skandinávské turné příliš nepovedlo. Ve Švédsku dojel sedmý a ještě před poslední rychlostní zkouškou Norské rally byl na šestém místě. V souboji s Gigi Gallim ale Stohl po šesti kilometrech vylétnul z trati a skončil ve sněhové bariéře. Na trať se dostal po dlouhých deseti minutách, lepšího výsledku než dvanáctého místa ale již nemohl dosáhnout. "Jeli jsme naplno," řekl Stohl. "Za těchto podmínek rozhoduje mezi úspěchem a neúspěchem jen tenká čára. Před poslední zkouškou byl Galli jen 12,7 sekund za námi. Bezpodmínečně jsem ho chtěl nechat za sebou. Bohužel se mi to nepovedlo. Přirozeně jsem zklamán, ale současně se již těším do Mexika, kde se opět pojede na šotolině."

Komentářů celkem: 2
19. 2. 2007 12:03
0 0
korekce - 1 odstavec: ...ztrát jak Xaviera Ponsa,
citace Stohla:"Za těchto podmínek rozhodují je mezi úspěchem a neúspěchem jen tenká čára...
19. 2. 2007 12:26
0 0
Opraveno, díky
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!