Robert Babor - eWRC.cz
22. 2. 2007 00:00 − 3674× − 6

Ukradený doprovodný automobil APM Rally Teamu

V úterý 20. února byl ukraden nákladní automobil Mercedes, který je doprovodným posádky Sláva Ducháček – Petr Dufek.

Ukradený doprovodný automobil APM-Automotive Rally Teamu,
odměna 50 000 Kč za informace vedoucí k jeho nalezení.

V úterý 20. února přibližně ve čtvrt na devět večer byl v Hradci Králové z parkoviště před penzionem Petr v ulici Bratří Štefanů ukraden skříňový nákladní automobil Mercedes 711 D registrační značky (SPZ) DO 80-84. Tento automobil je doprovodným a servisním vozidlem posádky kdyňského APM-Automotive Rally Teamu Sláva Ducháček – Petr Dufek.

„Mercedes v charakteristickém a výrazném barevném provedení APM-Automotive slouží mimo přepravní a servisní potřeby našeho rallyového týmu v mateřské firmě jako prezentační vozidlo, které po celé republice předvádí speciální nářadí a servisní vybavení dodávané touto společností. Včetně vybavení převyšuje hodnota auta jeden milion korun. Zloděj musel být profesionál a šel najisto. Rozhodně se nejednalo o náhodnou krádež, protože ukrást takto nápadné auto jen z momentálního impulsu by mohl pouze blázen,“ domnívá se manažer týmu Robert Babor.

Stopa po ukradeném autě končí zhruba o půl hodiny později ve dvacet kilometrů vzdálené Roudnici v sousedství místního bazaru užitkových vozidel a vojenské techniky. Tam byl Mercedes spatřen naposledy. „Všechno se seběhlo strašně rychle. Přijel jsem do Hradce z prezentace v okolí Vysokého Mýta a než jsem se stačil ubytovat, najíst a osprchovat, bylo auto pryč. Byl jsem unavený, takže jsem hned usnul a krádež jsem zjistil až ráno po probuzení, ale máme potvrzeno, že ve tři čtvrtě na devět večer už Mercedes na parkovišti nebyl. Myslím si, že za krádeží stojí někdo, kdo hodně dobře věděl, co je uvnitř,“ smutně konstatuje mechanik APM-Automotive Rally Teamu David Ouřada, který s autem jezdí v rámci svého zaměstnání jako obchodní zástupce.

Pro tým je krádež doprovodného vozidla velkou ztrátou. V autě se sice v tu dobu nenacházelo nic z náhradních dílů a příslušenství pro Ducháčkovu závodní felicii Kit Car, ale náhrada za takto vybavený servisní vůz, který závodní speciál také přepravoval na soutěže, se bude zajišťovat velmi obtížně. „Naštěstí jedeme příští soutěž až v květnu v Českém Krumlově, takže je relativně dost času, ale ani tak nevím, zda se za ukradený mercedes povede zajistit plnohodnotnou náhradu. Nevím jak to říct slušně, je to prostě průšvih,“ nebere si servítky Sláva Ducháček. „Po Masopustu holt přichází půst. Po vítězství ve třídě na Rallye Šumava jsme měli obrovskou radost, teď jsme zklamaní. Nejhorší je bezmocnost, když vám něco těžce vybudovaného zničí někdo cizí.“

Společnost APM-Automotive se rozhodla vyplatit odměnu 50.000 Kč tomu, kdo poskytne informace vedoucí k nalezení ukradeného automobilu. Veškeré informace o pohybu Mercedesu po krádeži v Hradci Králové je možno předat Josefu Polákovi (mobil 739 530 758, e-mail josef.polak@apm.cz).

Komentářů celkem: 6
Recarco
22. 2. 2007 20:421
0 0
Svinstvo...
22. 2. 2007 21:152
0 0
jó, dokud se těm sviním nezačnou sekat ruce......
meeecarJWRC
22. 2. 2007 21:353
0 0
nechápu k čemu jim to je stejně,jezdit stim nemůžou,prodaj to těžko a stejně se to najde
23. 2. 2007 11:494
0 0
Bohužel takové věci se stávají. Zda se najde nevěřím dneska je na beton v jinym barvě a na jinejch papírech to bude jezdit na východě.. Jako ostatně 90% ukradených aut pokud nejdou na náhr. díly. Pokud se najde šlo někomu jen o vnitřní vybavení. V každém případě kluci jezdíte skvěle a tohle vás nezlomí
23. 2. 2007 12:205
0 0
Pro pana Ducháčka hledejte tak kde ste ho videli naposledy, ano totiz Hraci se kradou auta jako na bezicim pasu, ale nikam dal se asi nevozi, v HK je kamorovy system, zlodeji o nem vedi a vyhybaji se mu, policie nevim proc neni schopna s ti meco udelat. Tak ze typuji ze vuz je jeste v HK.
23. 2. 2007 19:466
0 0
Myslíš, že jinde se auta kradou míň. Profíci to auto okamžitě sklidí z povrchu zemskýho. Je možný, že ještě v Hradci je, ale buď na kousky nebo je z něj jiný auto. Myslím si ale, že šlo spíše o obsah.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!