Manfred Stohl chce umístění na stupních vítězů

OMV Kronos Citroen WRT je před první šotolinovou soutěží sezóny. Posádka Stohl – Minor chce zopakovat loňský výsledek.

OMV Kronos Citroen World Rally tým se letos poprvé vydává do zámoří. Rally Mexiko je prvním podnikem sezóny, který se pojede na šotolině. Tento povrch je pro Manfreda Stohla oblíbeným, minulý rok zde skončil třetí a Kronos Racing se Sebastienem Loebem zde dokonce vyhrál – umístění na stupních vítězů je cílem posádky Stohl – Minor. Druhý jezdec týmu bude sice v Mexiku na startu chybět, ale díky novým pravidlům může i tak rakouský jezdec bodovat do hodnocení týmů.

"Jistě to bude velmi zajímavé. Jsem hlavně zvědav na poměr sil na šotolině. V každém případě jsem na vše připraven. A samozřejmě že jsem i sebevědomý, když vím že jsem tu již byl na stupních vítězů," řekl Manfred Stohl. Důležitým hlediskem u této soutěže bude nadmořská výška. Soutěž se pojede mezi 1500 a 2700 metry nad mořem. Podle jednoduchých propočtů ztrácí motor na každých 100 výškových metrech jedno procento svého výkonu. "Tím se nezabývám. To je věc inženýrů a hlavně je to pro všechny stejné," dodal Manfred. Šotolinového testu se ale musel rakouský jezdec vzdát, protože ten není pro zapsané týmy dle pravidel FIA povolen.

Komentářů celkem: 1
3. 3. 2007 22:48
0 0
Manfred je dobrej jezdec ale v Mexiku to bude mít těžké než loni a jsem zvědav na Subaru jak pojede model 2007!!!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!