Munchis Ford na cestě do Mexika

Po vstupu do mistrovství světa ve Švédsku je již tým nedočkavý startu na Mexické rally.

Tým Munchis Ford se již nedočkavě těší na Mexickou rally. Po startu ve Švédsku to bude druhá soutěž pro tým, tentokráte ale na povrchu který je oběma posádkám bližší. Luis Perez Companc/Jose Maria Volta a Juan Pablo Raies/Jorge Perez Companc míří do Mexika plní sebevědomí po úspěšném seznámení s Fordem Focus WRC 06 během minulého měsíce ve Švédsku.

Od zařazení Rally Mexico do MS v roce 2004 došlo k velkému pokroku. Nedávno dokončená dálnice Silao-San Felipe udělala z tohoto podniku nejkratší soutěž všech dob – 849,55 kilometrů, 43% této trati připadá na rychlostní zkoušky.

Jako první šotolinová soutěž roku nabídne Mexická rally divákům 20 rychlostních zkoušek plných napětí včetně divácké superspeciálky Nextel, která byla nedávno upravena, aby soutěžícím dovolila ještě více útočit než minulý rok. Rychlostní zkoušky jsou rozmanité, nabízí soutěžícím rychlé pasáže, které se mohou lehce změnit v úzké a klikaté cesty. V minulosti se postaraly kořeny a vytahané kameny o problémy mnoha jezdců a spolehlivost se tak stala nejdůležitějším faktorem pro úspěch.

Na soutěži s centrem v městě Leon, 1800 metrů nad mořem, mohou vozy ztratit až 100 koní z výkonu motoru. Toto je jediná soutěž umístěná ve Střední/Severní Americe a ze všech soutěží v kalendáři je položená nejvíce na západě.

V roce 2006 dovedl Companc svůj Focus WRC RS po výpadku v první etapě do cíle na chvalitebném třináctém místě. Po promyšlené jízdě získal minulý rok dva body do hodnocení týmů a během posledních dvou etap se v každé rychlostní zkoušce umístil mezi nejlepšími deseti.

Po něšťastném vyloučení na Švédské rally za menší porušení pravidel se Raies pokusí na tuto záležitost zapomenout a poprvé se vyjede na rychlostní zkoušky v Mexiku. Protože povrch je velmi podobný tomu v Jižní Americe, bude dvounásobný mistr Jižní Ameriky naplno útočit.

Oba dva jezdci se již těší na jejich první šotolinovou soutěž roku a doufají v zisk prvních letošních bodů pro tým.

Luis Perez Companc: "Již se na tuto soutěž těším, protože to bude potřetí co zde budu startovat a místní tratě se mi velmi líbí. Je to obtížná soutěž, ale aspoň je šotolina podkladem, na kterém se cítím nejlépe. Plánuju jet od startu rychle, ale je zapotřebí brát ohled na vůz. Ve druhém průjezdu bude již trať hodně rozbitá a tak je důležité nemít po tom prvním žádné větší potíže. Myslím že zde můžeme získat nějaké body. Příští čtyři rally budou na šotolině, některé z nich jsem již absolvoval, takže se již těším i na tyto soutěže."

Juan Pablo Raies: "Nemůžeme se dočkat startu v Mexiku, je to šotolinová soutěž kde se nám bude lépe dařit. Bude to pro mne mnohem lehčí než ve Švédsku, klima a tratě jsou podobné tomu co známe, ale i tak musím pokračovat ve sbírání zkušeností a zvyknout si na vůz. Cílem pro Mexiko je začít bezpečně a poté se pokusit dokončit soutěž, abych získal další zkušenosti. Jsem si celkem jist že můžeme dosáhnout na nějaké body, Luis zná tuto soutěž dobře a doufám že může bodovat a já se budu snažit dojet na co nejlepším místě. Čekali jsme na start na této soutěži, jízda na šotolině by měla zlepšit naše časy na rychlostních zkouškách a na Argentinské rally již chceme podat velmi dobrý výkon."

Komentářů celkem: 3
Kainek
5. 3. 2007 12:471
0 0
nech sa im daríí ale aj tak neverím ze sa im podarí nieco zajazdit
5. 3. 2007 14:592
0 0
Ale maj to pekne polepeny.:D
Kainek
5. 3. 2007 21:513
0 0
jo tak polepený jo
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!