OMV Bixxol Rally Team CZ po testování v Mexiku

Po krátké aklimatizaci čekal na OMV Bixxol Rally Team CZ po příletu do Mexika velmi náročný program.

Po krátké aklimatizaci čekal na OMV BIXXOL Rally Team CZ po příletu do Mexika velmi náročný program. Ten byl rozdělený na testování včetně kompletního nastavení vozu a klasické tréninky.

Celodenní test se uskutečnil v pondělí na trati určené pořadateli, a to na planině vzdálené asi 60 km od Léonu, centra závodů. Team se v něm zaměřil především na tři základní oblasti, na kterých chtěl před pátečním startem Mexické rallye zapracovat. První z nich bylo testování a nastavení tlumičů. Štěpán Vojtěch je pro tento rok v rámci startů v seriálu PWRC zařazen do testovacího programu japonské firmy Tein, jež se právě zabývá jejich výrobou a prodejem. Do tohoto programu je zařazeno více jezdců, z nichž stojí za zmínku třeba českým fanouškům velmi dobře známý Leszek Kuzaj nebo celkově osmnáctý ze Švédské rallye Fin Kristian Sohlberg.

Další oblastí teamového testu byly pneumatiky. Ty je třeba díky velmi specifickým podmínkám a různým povrchům velmi dobře vybírat. Pneumatiky se sice budou měnit v průběhu závodů, vždy v závislosti na aktuálních podmínkách, ale dle slov manažera teamu vypadá základ volby jasně: „My jedeme na pneumatikách Michelin. Samozřejmostí je, že na šotolinových, které budeme měnit vždy dle charakteru trati, ale dobrým základem jsou spíše tvrdší směsi,“ poznamenal Tomáš Pochop. Závěrečnou částí pondělního testu, tak aby byl vůz kompletně připraven, bylo ještě nastavení map diferenciálů.

Tréninky se jako na většině soutěžích mistrovství světa uskutečnily i tentokrát v úterý a ve středu. „Úvodní den to bylo hodně náročné, začali jsme v šest ráno, skončili až kolem osmé hodiny večer a najeli téměř 700 km. Ve středu to bylo už o něco méně. Naší výhodou ale bylo, že jsme mohli použít rozpisy z loňska, které byly téměř identické,“ přibližuje průběh tréninkových jízd navigátor Michal Ernst.

Ve čtvrtek mezi desátou a dvanáctou hodinou mexického času čeká OMV BIXXOL Rally Teamu CZ shakedown, který poslouží k doladění nastavení vozu. Poté čeká na posádky jedoucí v seriálu PWRC již oficiální tisková konference následovaná odpoledním focením.

Komentářů celkem: 4
8. 3. 2007 17:421
0 0
Ten Pochop skutečně řekl "tvrdší směsy"? To zní jako pyďyžvýk.
kuklík
8. 3. 2007 18:022
0 0
"Chopte se mě Pochopové!" smajlík
8. 3. 2007 18:213
0 0
Už se ho chopili a je to opravené smajlík
8. 3. 2007 18:434
0 0
Budete dnes dávat výsledky z shakedownu? Startoval už nějak před třemi hodinami.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!