16. 3. 2007 00:00 − 2625× − 8

Křest knihy Bouřlivé dny 2006

V klubu Face to Face křtili fotografové Petr Lusk, Marek Felt a Petr Sagner své „druhé dítě“.

V sezóně 2006 již podruhé tým fotografů v čele s Petrem Luskem objížděl všechny soutěže mistrovství světa v rallye. A to nejen kvůli tomu, abyste mohli na stránkách eWRC.cz obdivovat vždy aktuální fotografie z většiny podniků mistrovství světa v rallye a všech českých závodů. Fotografové se dohodli s nakladatelem a velkým fanouškem rallye Zdeňkem Pekárkem, všichni společně dali fotky a zážitky dohromady, a vznikla další kniha. Druhý díl Bouřlivých dnů jste měli možnost objednat i přes prosincový termín konání Rallye Wales tentokrát již těsně před vánočními svátky a nyní, kdy je více času mezi jednotlivými závody MS, se autoři rozhodli své „druhé dítě“, jak knize všichni říkají, také pokřtít.


Petra Luska, Marka Felta a Petra Sagnera zpovídá moderátor

Ve středu 15. 3. mnozí řidiči při průjezdu okolo klubu Face to Face na Štvanici kroutili hlavami nad velkým počtem závodních vozů vystavených přímo u magistrály. Zde se stejně jako minulý rok celý křest odehrával. Již od samého začátku se do klubu nahrnulo velké množství jezdců, spolujezdců, fotografů, nezbytných a všudypřítomných novinářů a lidí, jakkoliv spjatých s rallye sportem. Po krátkém úvodu, který svým vystoupením okořenila kapela Jumping Drums, se přistoupilo k samotnému křtu knihy.


Moderátor na pódium nejprve pozval Petra Luska, Marka Felta a Petra Sagnera, důkladně je vyzpovídal, až se pánové celkem ošívali nervozitou, přece jen jsou oni zvyklí být za objektivy fotoaparátů a ne před nimi. Všetečným otázkám se neubránil ani nakladatel knihy Zdeněk Pekárek. Poté byli na pódium přizváni i Mistr republiky v MČR Sprintrallye Pepa Semerád a Mistr republiky MMČR Václav Pech. Obou se moderátor ptal, jestli na fotografy jsou na tratích rychlostních zkoušek ochotni brát ohledy a shodli se okamžitě. Oba jezdí načas a někdy pro diváky, fotografové se už musí snažit sami. To že se to všem třem mistrům objektivu v minulém roce dařilo víc než dobře se můžete přesvědčit právě v Bouřivých dnech 2006. Pak už následoval samotný křest knihy jak jinak, než šampaňským a rozjela se volná zábava.


Při čekání na opět velmi bohatý raut bylo vidět mnoho jindy proti sobě soupeřících jezdců v družném rozhovoru mezi sebou, tak třeba zažijeme ještě letos na našich tratích nějakou premiéru nového vozu, překvapivý přestup špičkového jezdce do jiné kategorie nebo třeba návrat legend na tratě rychlostních zkoušek.


Křest byl opět velmi povedený, nikdo se rozhodně nenudil, lovci autogramů mají nové Bouřlivé dny celé počmárané a fanoušci se podle slov vydavatele Bouřlivých dnů mají v příštím roce opět na co těšit! Zdeněk Pekárek nám řekl: „Moc nás těší pozornost, kterou naší knize všichni věnují. Vznik druhého dílu nebyl o nic jednodušší, než toho prvního, už z toho důvodu, že se ve Walesu jelo až na začátku prosince. Kniha je ale na světě a určitě plánujeme vydat i třetí díl.“


Foto: Vladimír Kučera

Komentářů celkem: 8
16. 3. 2007 12:081
0 0
Raut byl povedený, ale čekání na něj bylo nesnesitelné.smajlík))
16. 3. 2007 12:152
0 0
No ještě si stěžuj, že tě nechali chvíli hladovět... smajlík
16. 3. 2007 12:183
0 0
Nejvíce fotografovaným účastníkem celé akce byl ale Mikulda, který si odnesl dokonce i dva přívěšky se svou aktuální fotkou!!
16. 3. 2007 12:184
0 0
stanis: Koldak kecá, nesnesitelné bylo jeho kručení v břiše, kterým všechny přítomné dost obtěžoval!
16. 3. 2007 12:235
0 0
To je jasné, neb nasytit běžné konfekční velikosti lidí nedá takovou práci jako třeba nakrmit mojí maličkost, nebo taktéž přítomného "strejdu" Lišku.
ylllar
16. 3. 2007 12:486
0 0
Škoda že jsem tam nebyl muselo to být dobrý! :-A
16. 3. 2007 15:177
0 0
Bude se dát kniha sehnati pozdějc? Ted to jaksi nevychází ekonomicky... :X My chudí studenti... osmajlík
17. 3. 2007 07:378
0 0
Nemáte někdo fotky Mikuldovi Fabie která stála venku ?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!